середа, 12 жовтня 2016 13:34

Один із найбільших виробників подушок безпеки стане банкрутом

Один із найбільших виробників подушок безпеки стане банкрутом
EUROPEAN PRESSPHOTO AGENCY

Японська компанія Takata Corporation, що спеціалізується на виробництві подушок і ременів безпеки для автомобілів, розглядає можливість банкрутства.

У компанії готуються звернутися в суд США для надання протекції від кредиторів, бажаючих отримати компенсації збитків внаслідок світового скандалу зі смертельно небезпечними подушками безпеки, в рамках процедури банкрутства, повідомляє The Wall Street Journal.

Подібне рішення дозволить компанії з більш вигідних позицій проводити переговори з автовиробниками, які мимоволі стали учасниками скандалу, про спільне покриття витрат на багатомільйонні відкликання автомобілів з дефектними комплектами подушок безпеки по всьому світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Maserati відкличе майже 30 тисяч авто через мимовільне прискорення

Офіційні представники замішаних автовиробників побоюються такого варіанту розвитку подій, при якому після ініціації процедури банкрутства Takata втратить можливість оперувати коштами в оборотних фондах, що неминуче спричинить за собою різке і повне припинення поставок справних комплектів подушок безпеки для заміни дефектних, що в свою чергу, зупинить відкличну кампанію.

Варто відзначити, що, незважаючи на відсутність офіційних заяв з боку самої компанії, після появи перших публікацій в ЗМІ про можливе банкрутство, акції Takata на фондовій біржі подешевшали відразу на 7,2 процентних пункти, до 346 ієн за штуку.

Нагадаємо, японська компанія Toyota відкликає в США 1,58 млн машин через несправность подушок безпеки фірми Takata.

Зараз ви читаєте новину «Один із найбільших виробників подушок безпеки стане банкрутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі