вівторок, 01 жовтня 2024 03:25

Поради для водіїв: що слід робити восени перед кожною поїздкою

Поради для водіїв: що слід робити восени перед кожною поїздкою
Поради для водіїв: що слід робити восени перед кожною поїздкою. Фото: pinterest.com

Осінь створює для водіїв нові труднощі: температура знижується, дороги стають слизькими через дощі та опале листя, а світловий день скорочується. Водіння в таких умовах ускладнюється не лише через дорожню обстановку, а й через фізичний стан водія.

Однією з головних осінніх проблем є сонливість та уповільнена реакція, особливо вранці. Холод і зменшення кількості світла можуть знизити увагу водія, пише Gazeta.ua.

Перед поїздкою, поки двигун прогрівається, рекомендується кілька разів обійти машину. Це не тільки допоможе підбадьоритися, а й підготуватися до дороги. Заодно ви зможете перевірити стан шин і зовнішнього вигляду автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали світові автобестселери року

Також не варто зловживати кавою, оскільки вона може викликати підвищення пульсу та тиску. Краще випити гарячий чай, який поліпшить настрій і працездатність без негативних наслідків для організму.

Перед початком поїздки обов'язково перевірте, чи не сховалися у вашому автомобілі тварини. Коти або дрібні тварини можуть залізти під капот чи в колісні арки, шукаючи тепла, що може бути небезпечним і для них, і для автомобіля. Швидкий огляд перед поїздкою допоможе уникнути таких ситуацій.

Автомобіль іноді може видавати дивний скрип. При цьому звичайний ремонт може лише погіршити ситуацію.

Такий "писк" з-під капота може бути результатом проблем з ременем вентилятора. Про це розповів автомобільний механік Скотті Кілмер.

Зараз ви читаєте новину «Поради для водіїв: що слід робити восени перед кожною поїздкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі