четвер, 21 липня 2011 14:59

Могильов хоче пересадити даішників на "Сенс"

Могильов хоче пересадити даішників на "Сенс"

Міністерство внутрішніх справ планує оновити застарілий автопарк по всій Україні.

До кінця поточного року відомство закупить 313 спеціалізованих автомобілів "ЗАЗ Sens", повідомляє система розкриття інформації про держзакупівлі.

Як зазначив у коментарі Gazeta.ua директор консалтингової компанії "Кордапрофі" Євген Середницький, важливим фактором для автомобілів міліції є їх виробництво в Україні.

"Правоохоронні органи мають їздити сучасними та невибагливими машинами", - зазначив він

У той же час, найкращим варіантом для наших правоохоронців експерт вважає "Шкоду Октавію".

"Вона, звісно, набагато дорожча за "Ланоса", але й швидша, має міцну підвіску. Машина добре себе зарекомендувала на наших дорогах", - наголосив Середницький.

А от "Сенс", на його думку, не надто підходить міліції.

"Міліція правильно зробила, що не обрала "Форцу", вона дорожча й ще не перевірена. Але вибір "Сенсу" теж вдалим не назвеш. Він для наших правоохоронців хрупкий, коробка передач на "Сенсі" після великого пробігу стає примхливою, а двигун слабенький для того, щоб догнати злочинців. Мені здається, краще б МВС доклало трохи коштів до 71 тисячі й купила "Ланоси". На них, звісно, теж не всіх можна догнати, але двигун "Ланосів" має ресурс півмільйона кілометрів, він значно потужніший, а коробка передач надійна", - підсумував він.

Зазначимо, що "ЗАЗ Сенс" виробляють в Україні 3 2001 року. Автомобіль обладнаний вітчизняним 1,3-літровим мелітопольським двигуном потужністю 71 к.с.

Вартість таких машин коливається від 58 880 до 61 840 тис. грн. Найдорожча версія обладнана гідропідсилювачем керма, центральним замком, передніми електросклопідйомниками та кондиціонером.

Зараз ви читаєте новину «Могильов хоче пересадити даішників на "Сенс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі