четвер, 14 березня 2013 10:13

Фінн промчав по льоду на швидкості в 335 км/год
12

Фото: Фото: nokiantyres.com

Шинна компанія Nokian побила свій же, встановлений два роки тому світовий рекорд максимальної швидкості руху по льоду. Заїзд став одним з етапів рекламної компанії Hakkapeliitta 8 - нової шипованої покришки фінського виробника.

По суті фіни повторили те, що зробили два роки тому. Та ж сама траса - 12-кілометрова пряма на льоду Балтійського моря в районі міста Оулу. Та ж сама машина - тюнінгований (потужність мотора збільшена, підвіска доопрацьована) Audi RS6, який компанія використовує під час випробувань покришок. Той же чоловік за кермом - Янне Лайтінен, штатний тест-пілот Nokian.

Вся різниця - у шинах. Минулий рекорд був встановлений з використанням попереднього, сьомого покоління покришок Hakkapeliitta. Цього разу на Audi стояли покришки восьмого покоління, що відрізняються від колишніх і збільшеною кількістю шипів, і вдосконаленою технологій шипування, що зменшує розгойдування шипа, і новим складом гумової суміші (в ній, зокрема, використовується свиріпове масло, яке одночасно робить суміш більш міцною і додатково поліпшує зчеплення на засніженій чи зледенілій дорозі).

Два роки тому Янне Лайтінен зміг розігнатися до швидкості в 331,61 км/год. Цього разу нові покришки допомогли фіннові відіграти у себе самого близько 4 км/год - новий рекорд становить 335,71 км/год. У рекордної спробі використовувалися шини розмірності 255/35R20.

Зараз ви читаєте новину «Фінн промчав по льоду на швидкості в 335 км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі