четвер, 01 березня 2012 09:36

Ferrari показала фото найпотужнішої моделі, яка набирає "сотню" за 3 секунди
7

Фото: Фото: Ferrari

Італійський виробник Ferrari розкрив інформацію і фотографії своєї найпотужнішої серійної моделі. Машина отримає ім'я F12berlinetta і стане первістком в новому поколінні "Ferrari з 12-ма циліндрами". Світовий дебют новинки відбудеться на автосалоні в Женеві.

Як говориться в повідомленні компанії, автомобіль буде покритий тришаровим забарвленням Rosso Berlinetta.

Ferrari вкоротив базу і знизив розташування мотора, приладової дошки і сидінь. В результаті вийшов компактний автомобіль з низьким центром ваги.

У рамі і шасі були використані 12 різних сплавів, частина з яких використовуються на дорожній машині Ferrari вперше. Це привело до 20-відсоткового збільшення жорсткості конструкції і зниження ваги до 1525 кг, що на 70 кг нижче, ніж попереднє купе V12. При цьому на задню вісь припадає 54% ваги машини.

Ferrari F12berlinetta отримала атмосферний 6,2-літровий V12, максимальна потужність якого становить 729 к.с., а максимальний обертовий момент - 690 Нм. 80% моменту доступні при оборотах в 2500 об/хв. Двигун агрегатується з трансмісією з подвійним зчепленням. При цьому витрата палива був знижений на 30% і становить 15 л на 100 км.

Розгін до "сотні" займає всього 3,1 с. максимальна швидкість - 340 км/год. Розгін до 200 км/год займає 8,5 с. За даними виробника, F12berlinetta проходить коло на трасі Фьорано швидше, ніж будь-який інший дорожній Ferrari. Про ціну, ринки збуту та обсяги продажів не повідомляється.

Зараз ви читаєте новину «Ferrari показала фото найпотужнішої моделі, яка набирає "сотню" за 3 секунди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі