пʼятниця, 25 січня 2013 17:01

Експерт каже, що нові правила про сезонну гуму нелогічні

Експерт каже, що нові правила про сезонну гуму нелогічні
Фото: ais.com.ua

Заборона експлуатувати транспортний засіб, якщо на ньому встановлено шини, які не відповідають сезону, є нелогічною для України.

Таку думку висловив представник громадського руху "Дорога в майбутнє" Борис Остапець в ефірі Українського радіо.

"У нас є Крим, інший південь. В Криму рідко буває сніг. Зараз у нас холодно, а у них тепло, але закон один для всіх. Якщо в Криму при 10 градусах тепла поставити зимову гуму, то машина зовсім не захоче їхати", - сказав Остапець.

Експерт зауважив, що встановлення зимової гуми не гарантує безпеку на дорозі.

"Зимова гума не дає гарантію того, що машину не "понесе" по дорозі. Функція зимової гуми потрібна тільки тоді, коли випав сніг і тобі треба їхати по ньому. Якщо їдеш по дорозі, то будь-яка гума їде по асфальту однаково", - зазначив Остапець.

Нагадаємо, голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський повідомив, що Міністерство внутрішніх справ погодило проект постанови уряду, що посилює Правила дорожнього руху.

Зокрема, запропоновано заборонити експлуатацію транспортного засобу, якщо на ньому встановлено шини, що не відповідають сезону.

Зараз ви читаєте новину «Експерт каже, що нові правила про сезонну гуму нелогічні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі