вівторок, 08 жовтня 2019 09:20

Для майбутніх водіїв готують небувалий сюрприз

Для майбутніх водіїв готують небувалий сюрприз
Телеканал 24

Здати на водійські права в Україні стане легше.

Для вивчення правил дорожнього руху українцям не обов'язково буде відвідувати навчання в спеціалізованих школах.

Такі суттєві зміни в процесі отримання водійських прав внесли до законопроекту №2201 депутати Верховної Ради від фракції "Слуга народу", пише rbc.

Подібна практика використовується в багатьох європейських країнах і вже зарекомендувала себе як позитивна. Крім того, обов'язкове відвідування теорії в спеціалізованих школах порушує права окремих категорій громадян, наприклад, це складно робити матерям у декреті, зазначили автори законопроекту.

Для того, щоб отримати доступ до практичних уроків водіння, українці мають пройти теоретичний тест. Після цього майбутнього водія випустять із інструктором на дороги загального користування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмитнити авто стане простіше - у Кабміні заговорили про чергові зміни

Якщо учень, який вивчав теорію самостійно, не здасть тест із першого разу, то наступного разу він зможе пройти його повторно тільки через 3 місяці.

Крім того, таке нововведення вважається логічним, бо в деяких автошколах до практичних занять допускають вже після двох тижнів теоретичних занять, і багато хто з учнів дуже погано знають навіть знаки дорожнього руху.

Українським водіям хочуть дозволити показувати посвідчення водія в електронному вигляді зі смартфона.

Згідно з законодавством України, зараз кожен водій повинен мати при собі водійське посвідчення, реєстраційний документ на автомобіль і страховий поліс.

Зараз ви читаєте новину «Для майбутніх водіїв готують небувалий сюрприз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі