понеділок, 15 червня 2009 12:01

Citroen представила найпотужніший двигун в своїй історії

  Citroen C5. Фото Citroen
Citroen C5. Фото Citroen

Компанія Citroen представила новий трилітровий дизельний двигун, що пропонуватиметься для автомобілів сімейства C5 і C6, а також стане наймогутнішим серійним мотором за всю історію французької марки. Як повідомляє сайт The Motor Report, такий агрегат незабаром змінить стару 2,7-літрову "шістку" потужністю 208 кінських сил.

Потужність нового шестициліндрового бітурбірованого дизеля складає 240 кінських сил, а максимальний обертовий момент в 450 Нм доступний вже з 1600 оборотів в хвилину. Мотор почне агрегатуватися з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. За даними Citroen, з такою силовою установкою автомобілі C5 і C6 зможуть розігнатися до "сотні" за 7,9 і 8,5 секунд відповідно, а їхня середню витрата палива складе близько 7,4 літра на сто кілометрів шляху. Рівень викидів Co2 - 195 грамів на кілометр.

Відзначимо, що версії Citroen C5 і C6 устатковані дизельною 2,7-літровою "шісткою", продаються і на вітчизняному ринку. Проте коли саме у дилерів з"являться машини з новим трилітровим дизелем не уточнюється.

Зараз ви читаєте новину «Citroen представила найпотужніший двигун в своїй історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі