четвер, 28 лютого 2013 15:51

BMW пообіцяла створити автівку з автопілотом

BMW пообіцяла створити автівку з автопілотом

Німецька компанія BMW і концерн Continental вирішили об'єднати зусилля по створенню повноцінного автопілота для цивільних автомобілів.

Угода підписана строком на два роки (2013-2014), за час яких будуть створені відразу кілька ходових прототипів.

Судячи з офіційних повідомлень, підсумком роботи має стати повністю функціональна електронна система, яка дозволить транспортному засобу в автоматичному режимі без участі водія переміщатися по дорогах загального користування. Попередньо передбачається, що такі автомобілі надійдуть у продаж в 2020-му році.

За оцінками фахівців компанії BMW, вони зараз мають достатню кількість дослідницького "матеріалу", щоб представити подібний автопілот вже в серійному варіанті навіть раніше вищевказаного терміну. Тим не менш, зазначається необхідність створення повноцінної правової та страхової бази для повномасштабного виходу автономних автомобілів на ринок.

Нагадаємо також, що створення автомобіля-робота є одним із пунктів глобальної програми концерну BMW "Vision Zero". Остання ставить своєю метою звести число аварій на дорогах до абсолютного нуля.

/media/video/484963/1_484963.flv

Зараз ви читаєте новину «BMW пообіцяла створити автівку з автопілотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі