пʼятниця, 08 квітня 2011 22:06

Біля радянських машин розбивали пляшки
26

Фото: Gazeta.ua/Володимир Мукан

Сьогодні стартувала виставка автомобілів "Ретро та екзотика мотор шоу" у столичному виставковому центрі "Акко інтернешнл" на просп. Перемоги, 40. Вона проходитиме до 10 квітня. На захід привезли близько 60 автомобілів зі всієї України. Це переважно ретро та ексклюзивні машини.

У першому ряду павільйону стоять радянські автомобілі представницького класу — "Чайки", за ними "Мерседеси". Ближче до вікон — "Волги", "Запорожці" та "Москвичі".

- Можна сфотографуватися?- запитує киянка Катерина у власника "Побєди" із відкидним дахом. До дверей підходить її подруга Мар'яна, береться за ручку.

- Фотографуйтеся, але двері не чіпайте, - відповідає власник машини. - За фото у салоні — 10 євро. Гаразд, можна і 50 гривень.

- Ще чого? - відповіла Катерина. - Пішли краще до того "мерса", у нього двері красивіше відчиняються.

Біля спортивного "мерседеса" із піднятими вгору дверима зібралося чимало людей. Салон машини обтягнутий червоною шкірою.

- Це революційний автомобіль, - говорить Андрій. Він представляє цю машину на виставці. - "300-й" - перший спортивний "мерседес" післявоєнного періоду. В народі його називають "крило чайки" через оригінальні двері. Також це перше авто, у яке встановили замість карбюратора механічний інжектор.

Максимальна швидкість машини при обсязі двигуни 3 л становить 270 км/год

- Навіть у 60-х "Мерсадес-Бенц 300SL" був найшвидшим серійним автомобілем у світі. Коли я переганяю цю машину з гаража на виставку, то переживаю щось неймовірне. У мене — "Октавія", однак на ній неможливо відчути такої потужності двигуна та миттєвого прискорення, як на "мерседесі".

Коштує такий "мерседес" понад $150 тис.

Трохи далі, на іншому стенді, презентують ГАЗи. Стоїть ГАЗ-24 "Волга" та ГАЗ-13 "Чайка". Біля машин танцюють 2 дівчини і хлопець. Всі вони одягнені в у стилі 60-х та 70-х років, епохи розквіту ГАЗу. Між автомобілями біля стопки товстих книг "Новая "Волга" стоїть Володимир Носаков — один із розробників "Волги" ГАЗ-24. Він приїхав на виставку із Росії. На стенді для передачі атмосфери 60-х виставили велосипеди цих років.

- На цьому "Ретро та екзотика мотор шоу" менше цікавих експонатів, ніж на попередньому, що проводилось восени, - говорить співвласник "Чайки" Микола. - Представлені переважно ті експонати, які вже виставляли.

Після обіду у павільйоні влаштували шоу барменів. Вони синхронно жонглювали за барною стійкою пляшками з алкогольними напоями та порожніми склянками. Під час виступу побили маже 10 пляшок.

Після цього безкоштовно пригощали відвідувачів коктейлями.

Вхідний квиток на "Ретро та екзотика мотор шоу" коштує 35 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Біля радянських машин розбивали пляшки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі