понеділок, 12 січня 2009 15:44

Олег Романцев коментуватиме ретро-матчі

Колишній головний тренер московського "Спартака" і збірної Росії з футболу Олег Романцев стане коментатором на "НТВ-плюс". Найближчим часом Романцев прокоментує декілька матчів минулих років за участю "Спартака" і збірної Росії. Надалі планується вихід в ефір його аналітичної програми. Про це в своєму блозі на сайті Sports.ru написав коментатор "НТВ-плюс" Василь Уткін.

У серію історичних матчів, які коментуватиме Романцев, напевно увійдуть ігри "Спартака" в Лізі чемпіонів проти мадридського "Реала" (1998 рік) і англійського "Блекберна" (1996 рік). Крім того, тренер прокоментує зіграний в 1981 році матч збірних Бразилії і СРСР, в якому Романцев був капітаном радянської команди.

Вся серія ігор минулих років буде показана до початку чемпіонату Росії з футболу 2009 року. "Якщо спільна робота приноситиме нам задоволення, ми придумаємо формат для регулярної програми Олега Романцева на наших футбольних каналах. Це буде аналітична програма про російський футбол", - написано в блозі Уткіна.

Олег Романцев, якому 4 січня виповнилося 55 років, як гравець виступав за красноярський "Автомобіліст", московський "Спартака" і збірну СРСР. Кар"єру тренера він почав в 1984 році, ставши наставником "Красной Пресні". У 1988 році Романцев працював зі "Спартаком" з Орджонікідзе, а в 1989 році очолив московський "Спартак".

Із столичною командою Романцев працював до 2003 року і виграв чемпіонат СРСР 1989 року, а також дев"ять чемпіонатів Росії і три Кубки Росії. Під керівництвом Романцева "Спартак" виходив в півфінал Кубка європейських чемпіонів, Кубка володарів Кубків і Кубка УЄФА.

З вересня 2003 по лютий 2004 року Романцев очолював підмосковний "Сатурн", а з лютого 2004 по травень 2005 року - московське "Динамо". У 1994-1996 роках і в 1998-2002 роках він був головним тренером збірної Росії. При Романцеві національна команда доходила до фінальних стадій Євро-1996 і чемпіонату світу - 2002. В даний час він є тренером-консультантом московського клубу "Ніка".

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Олег Романцев коментуватиме ретро-матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі