четвер, 11 травня 2017 11:23

Японці переведуть більшість машин на водень

Японці переведуть більшість машин на водень
В Японії з'являться машини на водні. Фото:Сегодня

Уряд Японії налаштований перевести весь автотранспорт на водень. 2020 року на японських дорогах буде близько 40 тис. автомобілів та автобусів з водневими паливними батареями. До 2025-го їх кількість збільшиться до 200 тис., а до 2030-го — до 800 тис.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе запевняє, що повний перехід на екологічно чисте паливо на основі водню дасть можливість із часом відмовитись від використання нафти та природного газу.

"Наша мета - першими в світі побудувати суспільство, засноване на використанні водню," - говорить Сіндзо Абе.

Перехід на водень значно знизить ціни на машини. Крім того, у великих містах Японії мають намір побудувати мережу з 320 водневих заправних станцій,

Японський уряд також оголосив великі плани розвитку водневої енергетики в Токіо перед Олімпіадою — обіцяють, що майбутні літні Олімпійські ігри-2020 обслуговуватимуть лише автомобілі на водні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назад у минуле: реклама автомобілів у СРСР

Воднева енергетика набирає обертів у світі. У січні 13 компаній-гігантів домовились про інвестицію 10 млрд євро у розвиток і просування водневої енергетики. Серед них - компанії Toyota Motor, BMW, Honda Motor, Engie, Kawasaki Heavy Industries.

Зараз ви читаєте новину «Японці переведуть більшість машин на водень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі