вівторок, 06 серпня 2013 09:37

Янукович доручив Азарову терміново доопрацювати "утилізаційні закони"

Янукович доручив Азарову терміново доопрацювати "утилізаційні закони"
Президент наполягає на виключенні положень, які не узгоджуються з міжнародними зобов'язаннями України. Фото: vkurse.ua

Одночасно з підписанням двох "утилізаційних законів" №421-VII "Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів" і №422-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо оплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів..." президент України Віктор Янукович дав доручення прем'єру Миколі Азарову забезпечити підготовку та внесення в установленому порядку на розгляд Верховної Ради законопроектів про внесення змін до зазначених законів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Президента України.

Зокрема, президент у своєму дорученні звертає увагу на необхідність передбачити захист прав та економічних інтересів власників, які передають на утилізацію транспортні засоби, в частині компенсації їм вартості. Янукович також акцентує увагу на ліквідацію надмірних вимог до суб'єктів господарювання, які збираються здійснювати діяльність з розбирання транспортних засобів для утилізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович затвердив податок на авто та утилізацію машин

Глава держави вимагає реформ та здійснення державного контролю у сфері утилізації, а також визначити порядок використання коштів, що надійшли в якості екологічного податку.

"Президент наполягає і на виключенні положень, які не узгоджуються з міжнародними зобов'язаннями України. Зокрема, наголошується, що вимагають коректування особливості діяльності суб'єктів господарювання, які виготовляють транспортні засоби і беруть на себе зобов'язання забезпечити утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Також вимагає зміни, що такі суб'єкти не є платниками податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів", - йдеться у повідомленні.

Як відзначають експерти, більшість положень, які наведені в дорученні Януковича, викликали протест у громадських організацій, зокрема у ВААІД. Також, напевно, був врахований і досвід Росії, яка після аналогічного закону зазнала критики з боку СОТ і ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Янукович доручив Азарову терміново доопрацювати "утилізаційні закони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі