пʼятниця, 16 листопада 2012 10:19

Як вибрати найкращий відеореєстратор
8

Фото: Фото: Володимир Мукан

Останніми роками серед автолюбителів стали популярні відеореєстратори - пристрої, які кріплять у салоні машини і фільмують оточення через лобове скло. Відеозаписи допомагають з'ясувати істину в разі аварії.

Блок живлення пристрою під'єднують до гнізда підкурювача машини. Після запуску двигуна реєстратор автоматично вмикається. Він записує 2-хвилинні ролики на карту пам'яті. Коли вона заповнюється, видаляє найстаріші файли.

Навіть найдешевший відеореєстратор допоможе на суді після аварії й у спірних ситуаціях із працівниками ДАІ, вважають у автомагазині "База автозвука", що на столичній вул. Вадима Гетьмана.

"Зазвичай реєстратор обирають, виходячи із потреби, автомобіля і грошей. Для машин, обладнаних мільтимедійною системою з екраном, купують відеореєстратор без монітора. Його під'єднують до мультимедійника. Такий реєстратор займає менше місця, він майже не помітний з вулиці. Більшість купує реєстратори з екраном", - розповідає старший продавець магазину "База автозвуку" Олексій Синельниченко.

Більшість відеореєстраторів мають датчик руху. Як тільки біля машини хтось проходить чи проїжджає, пристрій починає записувати.

Відеореєстратори із інфрачервоним світлом краще знімають вночі.

"Проте чіткої картинки далі 3-4 метрів вночі навіть дорогий пристрій із інфрачервоною підсвіткою не дасть. А ось інспектора, що заглядає у водійське вікно, добре зніме", - зазначив Синельниченко.

Головний критерій вибору відеореєстратора - це розмір і формат відеороликів, які він робить. Найдешевші пристрої за 300-400 грн знімають відео у AVI-форматі розміром 640х880 точок. Відео такого реєстратора злегка розтягнуте по краях екрану, номерні знаки машини, що їде спереду за 10-12 метрів, не розгледиш.

"Але кольори і його зображення чітке. Якісніші відеоролики виходять у форматі HD i HD Full. Вони мають розмір зображення 1280х720 точок. Такі відеореєстратори коштують понад 1000 гривень", - розповів Синельников.

Проте в інтернет-магазинах можна знайти відеореєстратори із розміром зображення 1280х720 точок і за 400-500 грн.

"Ці реєстратори гіршої якості, вони знімають відео у форматі AVI на 640х480 точок, а потім вбудована програма розтягує це відео на 1280х720. Зображення виходить не чітким, злегка розмитим. Дрібні деталі роздивитися складно. Камера на 1,3 мегапікселя не може знімати відео в якості HD на 1280х720 точок", - запевнив Синельников.

Пристрої вартістю понад 1 тис. грн мають додаткові функції: GPS-модуль, він визначає швидкість і місцезнаходження машини.

"Також у таких є G-сенсор. Він спрацьовує при різких маневрах машини, ударі, перекиданні та інших раптових ситуаціях. Ролики, зняті у форс-мажорній ситуаціях, пристрій кладе у іншу папку. Вона автоматично не знищується. Є такі моделі відеореєстраторів, що мають три камери - одну встановлюють під лобовим склом, іншу в салоні, а третю - ззаду, у районі багажника. Є відеореєстратори по 4 тисячі гривень, вони мають 8-12 камер, всі розташовані у різних місцях машини. Інформація з них стікається до блоку управління", - розповів Синельников.

Для всіх відеореєстраторів найкраще купувати карти пам'яті 10 класу, така найшвидше працює, рекомендував експерт.

"Запис і стирання інформації на неї відбувається у кілька разів швидше, ніж на карту першого класу. Чим вищого класу карта, тим коротша пауза між закінченням запису одного ролика й початком запису іншого. Під час швидкої їзди навіть дві секунди паузи відеореєстратора можуть бути фатальними", - підсумував Синельников.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати найкращий відеореєстратор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі