пʼятниця, 10 лютого 2017 16:15

130 років тому народився творець Suzuki

10 лютого 1887 року у японському місті Хамаматсу народився винахідник і підприємець Мітіо Судзукі. Він створив автокорпорацію Suzuki.

Судзукі навчався на столяра. У 22 роки розробив дерев'яний ткацький верстат з педальним приводом. 1909 року він створив фірму під назвою Suzuki Loom Manufacturing Company. Спочатку там виготовляли верстати.

У 1930-х через попит на автомобілі Мітіо Судзукі почав створювати малолітражні машини. Але початок Другої світової війни припинив усі роботи.

Свій перший мопед компанія випустила 1952 року. Він мав 36-кубовий двотактний двигун. Мопеди стали настільки успішні, що приносили основний прибуток компанії. Тому за два роки її перейменували в Suzuki Motor Company. У цей час вона виробляла близько 6000 мотоциклів і мопедів на місяць.

Перший автомобіль представили 1955 року - Suzuki Suzulight. Це передньопривідна малолітражка з незалежною передньою і задньою підвіскою.

 

Судзукі був президентом компанії до середини 1950-х. Помер 1982 року, не доживши 5 років до 100-річчя.

1990-го компанія Suzuki отримала нову назву - Suzuki Motor Corporation. З невеликої фабрики, яка розробляла ткацькі верстати, вона виросла у масштабне підприємство. Зараз воно відоме як виробник легкових автомобілів, позашляховиків, вантажівок, мотоциклів, човнових моторів. Виробник реалізує авто-мотопродукцію більш ніж у 190 країнах.

Зараз ви читаєте новину «130 років тому народився творець Suzuki». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі