вівторок, 22 березня 2016 16:13

Зелених мавп годують печеною картоплею

Зелених мавп годують печеною картоплею

У Вінницькому зоопарку, зелені мавпи за хвилину можуть пограбувати відвідувача. Найчастіше витягують з кишень телефони та знімають з рук фотоапарати. Крадене повертають, лише за умов хорошого настрою. Про це кореспонденту розповів директор Вінницького зоопарку Євгеній Ткачик.

"Пару зелених мавп, ми замовили у Сирії три роки тому. За розмірами вони невеликі. Коли приїхали до нас, на вигляд були, як шестимісячні кошенята. З маленьких, їх виходжували. Годували молоком та банановим пюре", - розповідає Євгеній.

Мавпам заборонено їсти солодощі. Тварини схильні до цукрового діабету, що може привести до клінічної смерті.
"Зелені мавпи - одні з найвибагливіших тварин у нашому зоопарку. Спеціально для них, раз у три дні ми печемо картоплю, та складаємо спеціальне меню. Сьогодні картопля та банани, завтра гречка й овочі, після завтра макарони з цитрусами. На вечерю годуємо горіхами або гарбузовим насінням. Дуже суворо відношусь до відвідувачів, які приносять до вольєрів солодощі та солодку воду. Приматам категорично заборонено їсти солодке, хоч вони його дуже люблять. Коли мавпи бачать, що хтось п'є пепсі, починають дуже голосно кричати та просити собі. Тварини добре знають, що його не можна збовтувати. Коли відкривають, спочатку пускають повітря, й лише потім відкручують повністю" - каже директор.

Зелені мавпи одні з найдружелюбніших тварин. Агресію проявляють лише у стані гострого переляку або статевої зрілості.

"Цих мавп обожнюють діти, вони дозволяють себе гладити та йдуть до рук. В Європі, таких приматів часто заводять вдома. Я не рекомендую тримати в дома таких звірів. Які домашні вони не були, та все ж дикі. Малі діти не завжди контролюють свої дії, а тварини досить швидко лякаються. Якщо мавпа відчула небезпеку, відразу стрибає на груди та перекушує сонну артерію" - говорить Ткачик.

Зараз ви читаєте новину «Зелених мавп годують печеною картоплею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі