вівторок, 02 квітня 2024 15:20

У Білорусі розпочались військові навчання біля кордону з Україною, Польщею і Литвою

У Білорусі розпочались військові навчання біля кордону з Україною, Польщею і Литвою
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко з військовими. Фото: dzr.by

У Білорусі розпочалися військові навчання поблизу кордону з Польщею, Литвою та Україною.

Про це у вівторок заявило білоруське міністерство оборони, повідомила "Європейська правда".

У Білорусі заявили, що командно-штабні навчання пройдуть "у рамках комплексної перевірки" територіальної оборони Гомельської області. Вони триватимуть з 2 до 4 квітня і поєднають сили територіальної оборони Рогачевського і Кормянського районів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС продовжив санкції проти Білорусі

Метою навчань оголосили "оцінку готовності посадових осіб військових частин територіальних військ до виконання навчально-бойових завдань, удосконалити навички офіцерів запасу в керівництві підлеглими, а також навчити особовий склад виконанню своїх обов'язків під час вирішення завдань територіальної оборони".

Аналогічні навчання з 2 до 4 квітня анонсують у Вороновському районі Гродненської області.

"Під час навчання заплановано відпрацювати питання охорони та оборони об'єкта територіальної оборони, а також участі в забезпеченні заходів воєнного стану із залученням добровольців народного ополчення", - заявило білоруське міноборони.

Також анонсувало, що в період із 2 до 26 квітня під керівництвом голови Вілейського райвиконкому Мінської області пройде навчальний збір із військовозобов'язаними територіальних військ.

Крім того, під час збору планують здійснити підготовку військовозобов'язаних до виконання завдань відповідно до військово-облікових спеціальностей і посадового призначення, відновлення навичок командного складу штабів району і батальйону територіальних військ в управлінні підлеглими, а також відпрацювання питань формування, підготовки та застосування загону народного ополчення.

З 11 березня у Білорусі триває перевірка боєготовності збройних сил. Серед іншого, зараз проходять навчання військ зв'язку, зенітних ракетних підрозділів, частин протиповітряної оборони. До навчань залучили щонайменше трьох тисяч резервістів. Також заявили, що в них беруть участь "вагнерівці".

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь готується до війни.

На території Білорусі немає угрупування військ, яке б здійснило вторгнення, повідомляв у лютому речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі розпочались військові навчання біля кордону з Україною, Польщею і Литвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі