неділя, 03 лютого 2019 20:10

Він може стати новим Бекенбауером - все що відомо про новачка "Барселони"

Іспанська "Барселона" підписала одного з найперспективніших гравців сучасності, гравця амстердамськго "Аякса" Френкі Де Йонга. 21-річний нідерландець підписав контракт сроком на п'ять років, але повноцінним гравцем "блаугранас" він стане лише влітку. Gazeta.ua розповідає найцікавіші факти, про юного голандського вундеркінкда.

Френкі народився в травні 1997 року. Першим професійним клубом Де Йонга став "Віллем", за який він дебютував зовсім не щодавно - у травні 2015 року. Вже через рік за жалюгідний (по міркам нинішнього трансферного ринку) один мільйон євро став гравцем "Аякса". Дебютував у чемпіонаті Нідерландів рівно два роки тому, і за цей період його трансферна вартість віиросла з 1 мільйона до 87, саме стільки за нього виплатила "Барселона".

Каталонці погодилися заплатити Аяксу 75 мільйонів євро відразу та ще 11 мільйонів у вигляді бонусів. Вартість де Йонга перевершить грандіозний трансфер Вірджила ван Дейка з Саутгемптона в Ліверпуль за 84,4 млн євро.

  За "Аякс" Френкі зіграв 68 матчів, в яких забивав 5 разів
За "Аякс" Френкі зіграв 68 матчів, в яких забивав 5 разів

"Я вів переговори з ПСЖ. Потім подзвонив Максвеллу і сказав, що не збираюся до них приєднуватися, а мій агент повідомив про це французькому клубу. Також у мене були переговори з Гвардіолою щодо переходу в Манчестер Сіті. Клуби завжди намагаються переконати тебе, щоб ти перейшов саме до них.

Дуже радий, що Барселона зробила так багато, щоб підписати мене. Вони давно хотіли бачити мене в команді, пропонували контракт ще минулого року. Але у них є бюджет, вони не можуть витрачати багато грошей.

Дивився на Барселону, коли був молодим, а коли я став трохи більш свідомим у грі, стежив за епохою Гвардіоли. Завжди був великим шанувальником Мессі, хоча мені подобається вся команда. Я не збираюся в Барселону як турист, щоб просто подивитися на Мессі", – сказав Де Йонг після трансферу.

Не даремно Френкі привертав увага стількох грандів, він має неабиякий талант та вміє грати неординарно. Рейди через півполя з м'ячем повз декількох опонентів, ризиковані вертикальні передачі, зміна вектору атаки за мить. Він має виняткове бачення вільних зон і вільних партнерів, його дії неможливо прочитати.

Де Йонг центральний півзахисник, але дуже часто він опускаєть глибше, до захисників, це дає йому так команді більше варіантів для розвитку атаки. Геніальність футболіста в тому, що він однаково розкішно просуває м'яч вперед і передачами, і дриблінгом. Настільки класного балансу немає в жодного гравця з топ-чемпіонату.
Френкі таклж дуже скромний. Було дивно, що юнак в звичайній толстовці та джинсах підписує контракт з Барселоною.

"Пам'ятаю, як в дитинстві дідусь подарував мені салатову форму Барселони з прізвищем Мессі. Я її носив, поки не виріс з неї. Звичайно, я б хотів зіграти з Мессі. Але йому вже 31 рік, мені потрібно поспішити", – казав ще до трансферу де Йонг. Ще в дитинстві йому прищепили любов до "Барселони".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Він міг стати зіркою АПЛ, але доля вирішила інакше - історія Еміліано Сали

"Барселона" купила гравця, якого всю кар'єру переслідують травми.

Зараз ви читаєте новину «Він може стати новим Бекенбауером - все що відомо про новачка "Барселони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі