середа, 16 січня 2019 21:09

Чому Володимир Кличко відмовився повертатися в бокс

 

Володимир Кличко, 42 роки, колишній домінантний багаторічний чемпіон світу у надважкій вазі, спростував чергову хвилю чуток про своє повернення в бокс. 13 квітня на стадіоні "Wembley" у Лондоні, Велика Британія, українець нібито мав зустрітися з топовим місцевим боксером, 30-річним Ділліаном Вайтом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко може повернутися в бокс

Інформація виглядала правдоподібно, реалістично і вписувалася у деякі попередні інформаційні викиди. Зокрема, в грудні минулого року впливовий британський промоутер Едді Хірн серйозно заінтригував боксерський світ.

- Володимир Кличко хоче повернутися в бокс, - сказав промоутер. - Здається, він написав Ентоні Джошуа (чемпіон світу за трьома версіями, попередній суперник Кличка – Gazeta.ua) щось в дусі: "Хочу повернутися назад, відчуваю, що можу перемогти будь-кого в нашому дивізіоні".

Щоправда тоді він розглядав Кличка як одного із можливих суперників Джошуа. На бій 13 квітня 2019-го.

15 січня у своєму твіттері Володимир Кличко зупинив усі розмови.

- Мені не чужі виклики в житті, і я дійсно відчуваю, що все ще сповнений сил, - відреагував він. - Нещодавно багато зв'язувалися зі мною, бажаючи побачити моє повернення в бокс у квітні, і я вдячний за це. Проте, я повинен назвати подібні спекуляції раннім першоквітневим жартом.

Назвемо чотири причини, через які Володимир не повернеться в ринг у квітні.

Повернення має дати Володимиру неймовірну мотивацію та одержимість

- Не настав "правильний" час. Кличко-молодший вважає, що поки не склалися всі необхідні передумови для повернення. Це може бути заплутана ситуація у дивізіоні, наявність фактично трьох лідерів. Одна-дві перемоги можуть і нічого не змінити та не додати бонусів до його боксерської спадщини. Повернення має дати йому неймовірну мотивацію та одержимість. Як, наприклад, озвучена вже ідея з побиттям рекорду Джорджа Формана і бажанням стати найстаршим в історії чемпіоном-надважковаговиком. Американець здобув титул у 45. Володимирові в березні виповниться 43.

- Вечір боксу 13 квітня на "Wembley" запланований, але Джошуа серйозно розглядає США для місця проведення свого наступного бою. Відтак Хірну потрібна адекватна заміна. І повернення Кличка в бою з популярним місцевим бійцем Ділліаном Вайтом цілком би підійшла. Але Володимир за багато років чемпіонства звик сам диктувати умови суперникам, тому відмовився ставати заміною Джошуа у планах Хірна.

- Ділліан Вайт - елітний боксер, але поки не чемпіон. Перемога над ним менш значима, ніж над Джошуа, чемпіоном світу за версією Всесвітньої боксерської ради, американцем Деонтеєм Вайлдером і колишнім чемпіоном світу, британцем Тайсоном Ф'юрі. Але бій із Вайтом не менш небезпечний. І якщо за програш першим ветеранові мало хто докорятиме, то невдача з Вайтом може підмочити його репутацію.

- Володимир Кличко живе повноцінним, багатим, різностороннім життям "після боксу". Він читає лекції по цілому світі, має сертифікований курс у швейцарському університеті, пише книги, керує фондом "Klitschko Foundation". Він зміг "переключитися" і просто не має бажання більше повертатися в бокс. Навіть незважаючи на те, що продовжує регулярно тренуватись, проводити спаринги і підтримує прекрасну фізичну форму.

Володимир Кличко не виходив на ринг з 29 квітня 2017‑го, коли програв технічним нокаутом в 11‑му раунді британцеві Ентоні Джошуа.

Зараз ви читаєте новину «Чому Володимир Кличко відмовився повертатися в бокс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі