середа, 24 січня 2024 15:45

В уряді пояснили, чи мають бронь від мобілізації діячі культури

В уряді пояснили, чи мають бронь від мобілізації діячі культури
Ростислав Карандєєв очолює Мінкульт з липня минулого року. Фото: Facebook.com/karandieiev

Бронювання військовозобов'язаних діячів культури, які не є працівниками стратегічних підприємств, закладів та організацій, не можливе і не відбувається.

Про це сказав виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Бронювання військовозобов'язаних реалізується у тих підприємствах і закладах, зокрема культурної та інформаційної сфери, які належать до категорії стратегічних. У кожному закладі культури та інформаційної сфери, яка належить до стратегічного напряму, ми забезпечили бронювання 50 відсотків військовозобов'язаних. Це, зокрема, і Суспільне телебачення, і "Укрінформ", і деякі інші медіаорганізації та телеканали", - розповів Карандєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запрацює електронний кабінет військовозобов'язаного. Міноборони розповіло подробиці

"Кожен і кожна з нашої сфери робить свій внесок у майбутню перемогу. Хтось їде на фронт, хтось працює у прифронтовій зоні, займається волонтерською діяльністю, багато працює з нашими військовими у шпиталях, хтось виступає за кордоном, збирає кошти для наших Збройних сил", - сказав Карандєєв.

"Хтось працює в закладах культури, де вони працювали до цього. І люди ходять, дивляться їхні вистави, дивляться концерти, читають книжки цих людей", - додав в.о. міністра.

"Водночас спеціальне бронювання для діячів культури, які не є працівниками підприємств, закладів та організацій, віднесених до стратегічного напряму, є неможливим і воно не відбувається", - заявив Карандєєв.

Минулого тижня Верховна Рада ухвалила законопроєкт, за яким створять електронний реєстр військовозобовʼязаних.

Кабінет міністрів внесе до парламенту нову редакцію законопроєкту про мобілізацію. Такий закон потрібен якнайшвидше, оскільки потрібно надати відпочинок тим, хто воює на передовій з 2022-го року, а то й раніше, сказали у Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «В уряді пояснили, чи мають бронь від мобілізації діячі культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі