середа, 01 листопада 2023 15:58

Справа Дубінського: сплив телефонний запис щодо виїзду за кордон

Справа Дубінського: сплив телефонний запис щодо виїзду за кордон
Олександр Дубінський потрапив до Верховної Ради на виборах 2019 року по округу на Київщині, висувався від партії "Слуга народу". Фото: Ян Доброносов, Facebook.com/yan.dobronosov

Державне бюро розслідувань оприлюднило аудіозапис з розмовою народного депутата.

Нардеп інструктує родича своєї співмешканки, як оформити виїзд за кордон через підконтрольну йому громадську організацію. Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Запис опублікували в контексті сьогоднішніх обшуків у позафракційного нардепа Олександра Дубінського.

На аудіо голос, схожий на Дубінського, каже:

"Значить треба буде, що б цей твій зв'язався з Д. Я дам контакт, пришли мені його телефон, Д. набере, укладе з ним договір від "Медіаоборони" на волонтерство. Пропише, що йому потрібно привезти, щоб так не можна не виїхати, не заїхати - раз. І друге - виїжджати потрібно автотранспортом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мера Ужгорода обшуки - ЗМІ

Сьогодні ДБР спільно зі Службою безпеки України провели обшуки за фактом незаконного переправлення громадянина за кордон.

За даними слідства, нардеп використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити "потрібних людей" у систему "Шлях" нібито як волонтерів.

На початку серпня у Дубінського також проводили обшуки. Нардеп виїхав за межі України під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу, повідомила СБУ. Розпочали кримінальне провадження за статтею - службове підроблення.

Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід Дубінському у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета.

Олександр Дубінський потрапив до Верховної Ради на виборах 2019 року по округу на Київщині, висувався від партії "Слуга народу". Два роки тому його виключили з фракції.

Зараз ви читаєте новину «Справа Дубінського: сплив телефонний запис щодо виїзду за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі