середа, 01 листопада 2023 12:45

Обшуки у Дубінського: нардеп організував схему для ухилянтів
8

Олександр Дубінський потрапив до Верховної Ради на виборах 2019 року по округу на Київщині, висувався від партії "Слуга народу"
Фото: telegraf.com.ua
СБУ і ДБР провели обшуки
СБУ і ДБР провели обшуки
СБУ і ДБР провели обшуки
СБУ і ДБР провели обшуки

Державне бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України провели обшуки за фактом незаконного переправлення громадянина за кордон, до якого може бути причетний народний депутат.

Йдеться про позафракційного нардепа Олександра Дубінського. Про це у середу повідомили СБУ, ДБР і "Українська правда".

"СБУ та ДБР проводять обшуки у спільників народного депутата, який організував схему для ухилянтів", - заявила спецслужба.

За даними слідства, нардеп організував протиправний механізм і використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити "потрібних людей" у систему "Шлях" нібито як волонтерів.

"Задокументовано, що таким чином йому вдалося нелегально переправити за кордон рідного брата своєї цивільної дружини", - повідомила СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд втретє відмовив Коломойському. Олігарха залишили під вартою

Частину документів, необхідних для втечі "клієнтів" за межі України, нардеп зберігав у свого колишнього помічника - депутата Київської обласної ради восьмого скликання, а також у свого близького родича, розповіли.

Родич співмешканки нардепа намагався виїхати з території України до Республіки Молдова на автомобілі через один з пропускних пунктів, повідомляє ДБР.

"Як підстава для перетину державного кордону ним були надані документи внесені в систему "Шлях". Витяг з розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ та інших формувань", - розповіло бюро.

Дозвіл було отримано на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації на підставі клопотання громадської організації "МЕДІАОБОРОНА".

Сам родич пізніше засвідчив, що не обізнаний з діяльністю цієї громадської організації, повідомили.

Правоохоронці з'ясували, що чоловік за вказівкою нардепа мав прибути до Кишинева.

"Де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного авто народного обранця з автостоянки міжнародного аеропорту Кишинева до столиці Австрії Відня", - пишуть.

Розпочато кримінальне провадження за статтею - незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Санкція статті передбачає покарання до семи років тюрми.

Раніше ЗМІ повідомили, що вранці середи правоохоронці провели низку обшуків у Дубінського.

На початку серпня у нього також проводили обшуки. Нардеп виїхав за межі України під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу, повідомила СБУ. Розпочали кримінальне провадження за статтею - службове підроблення.

Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід Дубінському у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета.

Олександр Дубінський потрапив до Верховної Ради на виборах 2019 року по округу на Київщині, висувався від партії "Слуга народу". Два роки тому його виключили з фракції.

Зараз ви читаєте новину «Обшуки у Дубінського: нардеп організував схему для ухилянтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі