пʼятниця, 03 травня 2024 02:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія спробує дестабілізувати Україну - Скібіцький

Росія спробує дестабілізувати Україну - Скібіцький
Росія готує "тришаровий" план дестабілізації України. Фото: eastnews.ua

У травні Росія використає "тришаровий" план дестабілізації України.

Він складається з військової, дезінформаційної та міжнародної частин. Про це розповів заступник начальник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький виданню The Economist.

Основним фактором є військовий, зауважив Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не переможе Росію на полі бою - представник ГУР

За його словами, знадобляться тижні для того, щоб нещодавно виділена Сполученими Штатами військова допомога надійшла на лінію фронту. Крім того, навряд чи ця допомога зрівняє український потенціал з російськими запасами снарядів або забезпечить ефективний захист від російських керованих авіаційних бомб.

Другою частиною російського плану є дезінформаційна кампанія Кремля в Україні, яка буде спрямована на підрив української мобілізації та політичної легітимності президента Володимира Зеленського, президентський термін якого умовно закінчується 20 травня. Хоча Конституція дозволяє безстрокове продовження його дії у воєнний час, опоненти президента вже наголошують на його вразливості, пише видання.

Третьою частиною плану, за словами заступника начальника ГУР, є кампанія Росії з міжнародної ізоляції України. "Вони будуть трясти ситуацію, як зможуть", - сказав він.

Росія прагне домогтися будь-яких успіхів на фронті, поки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Російські війська минулого тижня захопили кілька сіл на сході України і мають намір найближчими днями захопити додаткову територію.

Ракетні удари та удари безпілотників Росії також стають дедалі ефективнішими, оскільки Україні не вистачає оборонного озброєння для відбиття атак.

Зараз ви читаєте новину «Росія спробує дестабілізувати Україну - Скібіцький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі