неділя, 14 квітня 2024 22:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти хочуть прорватися під Бахмутом - Умєров

Окупанти хочуть прорватися під Бахмутом - Умєров
Міністр оборони України Рустем Умєров розповів, на якому напрямку наразі просуваються росіяни. Фото: Українська правда

Російські війська намагаються прорвати українську оборону західніше Бахмута.

Збройні сили України зривають ці плани ворога, але ситуація напружена, заявив міністр оборони України Рустем Умєров в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сили оборони роблять неможливе": військовий розповів про бої за Часів Яр

Він відвідав бойові підрозділи на Східному напрямку, які дають відсіч агресору, та нагородив військовослужбовців які відзначилися у тяжких боях.

"Попри чисельну перевагу противника ми ефективно зриваємо ці плани завдяки відвазі, підготовці та професійності захисників, які вдало використовують сучасні технологічні системи в противагу ворогу, який намагається отримати перевагу живою силою", - розповів міністр.

Ворог намагається вийти до каналу Сіверський Донець - Донбас, захопити Часів Яр та створити умови для подальшого просування до Краматорської агломерації, повідомив головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, для реагування на дії противника та зміцнення оборони українських військ на цьому напрямку було вжито заходів щодо суттєвого посилення бригад боєприпасами, дронами, засобами радіоелектронної боротьби.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти хочуть прорватися під Бахмутом - Умєров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі