неділя, 14 квітня 2024 11:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Сили оборони роблять неможливе": військовий розповів про бої за Часів Яр

"Сили оборони роблять неможливе": військовий розповів про бої за Часів Яр
Українські війська утримують оборону на Бахмутському напрямку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Бахмутському напрямку тривають інтенсивні бої. У тому числі за Богданівку.

Російські загарбники намагаються оточити та захопити Часів Яр. Про це в ефірі національного телемарафону розповів командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко, передає Gazeta.ua.

Він закликав довіряти винятково офіційним джерелам інформації, адже, за умов жвавих боїв, низка позицій постійно переходять з рук в руки.

"Що стосується Богданівки, Іванівського - там бої йдуть за кожен будинок, кожну вулицю. Інколи так буває, що противник витиснув Сили оборони, зайняв ті чи інші позиції. Сили оборони накопичили можливості, витіснили противника і поновили стан та положення. А в джерелах інформації інших, які подають аналітичну інформацію про те, що відбувається на фронті, це не завжди враховується", - зазначив Федоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що може дати окупантам захоплення Часового Яру - в ISW спрогнозували

За його словами, є багато джерел, які не завжди дають достовірну інформацію.

"Противник дійсно штурмує достатньо наполегливо. Основним завданням для нього є взяття міста Часів Яр, вихід бодай в житлову забудову для того, щоб вв'язатися в вуличні бої. Але успіху по Часовому Яру за минулу добу противник не мав, всі позиції залишилися за нами", - розповів Федоренко.

Він додав, що Іванівське та Богданівка знаходяться на лівому та правому флангах Часового Яру.

"Противник намагається взяти також в оперативне оточення місто Часів Яр. На цей момент успіхів також не мав", - сказав Федоренко.

Окрім того, за його словами, російські окупанти постійно безуспішно штурмують Кліщіївку та Андріївку. Ворог застосовує увесь свій наявний потенціал, у тому числі дуже інтенсивно авіацію.

"Сили оборони в умовах обмеженої кількості боєприпасів роблять, я вважаю, неможливе - надійно утримують визначені наші рубежі", - додав Федоренко.

Росія зосереджує зусилля для прориву української оборони західніше Бахмута.

Ворог намагається вийти до каналу Сіверський Донець - Донбас, захопити Часів Яр та створити умови для подальшого просування до Краматорської агломерації. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський. Він побував на цій ділянці фронту.

Зараз ви читаєте новину «"Сили оборони роблять неможливе": військовий розповів про бої за Часів Яр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі