неділя, 14 квітня 2024 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог хоче захопити Часів Яр. Головком побував на цій ділянці фронту
3

Росія зосереджує зусилля для прориву української оборони західніше Бахмута.

Ворог намагається вийти до каналу Сіверський Донець - Донбас, захопити Часів Яр та створити умови для подальшого просування до Краматорської агломерації. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський побував на Бахмутському напрямку фронту
Фото: facebook.com/CinCAFofUkraine
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський побував на Бахмутському напрямку фронту
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський побував на Бахмутському напрямку фронту

Він побував на цій ділянці фронту. За словами генерала, реалізації планів противника заважає героїчна оборона українських бригад, які буквально вгризлися в землю, стримуючи щоденні атаки ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що може дати окупантам захоплення Часового Яру - в ISW спрогнозували

"Використовуючи чисельну перевагу та різноманітні мотиваційні чинники, у тому числі і розстріли, окремі групи піхоти противника вийшли до мікрорайону "Новий", але були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії. Разом з тим, загроза залишається актуальною, з урахуванням того, що вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня", - зазначив Сирський.

За його словами, для реагування на дії противника та зміцнення оборони українських військ на цьому напрямку було вжито заходів щодо суттєвого посилення бригад боєприпасами, дронами, засобами РЕБ.

"Головний висновок з дводенної роботи на фронті - необхідність підвищення якості підготовки, у тому числі морально-психологічної складової, нарощування чисельності високотехнологічних безпілотних систем різного призначення з підготовленими операторами. А також підвищення якості проведення асиметричних дій з метою зниження бойового потенціалу противника. Продовжуємо проведення організаційних заходів з упором на підвищення ефективності управління, виключення дублювання, направлення вивільнених ресурсів на забезпечення бойових частин та підрозділів. Головна задача цих заходів ‐ нарощування боєздатності наших військ, збереження життя наших воїнів, зриву планів ворога, забезпечення підготовки резервів", - наголосив Сирський.

Протягом минулої доби на фронті в Україні відбулося 76 бойових зіткнень.

На Бахмутському напрямку українськими воїнами відбито 36 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий, Опитне, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Ворог хоче захопити Часів Яр. Головком побував на цій ділянці фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі