четвер, 02 травня 2024 18:51

Китай пригрозив США через нові санкції

Китай пригрозив США через нові санкції
У міністерстві закордонних справ Китаю вживатимуть необхідних заходів у відповідь на нові санкції США. Фото: ілюстративне

У міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що вживатимуть "необхідних заходів" у відповідь на нові санкції США проти китайських компаній, які допомагають Росії купувати зброю для ведення війни в Україні.

Так, представник зовнішньополітичного відомства Китаю заявив, що Пекін "закликає США припинити оббріхувати й стримувати Китай та припинити безглузде застосування незаконних і односторонніх санкцій". Про це повідомив неназваний представник китайського МЗС в коментарі AFP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден намагався залякати Китай, але Сі перетнув "червоні лінії" і тепер допомагає Росії - WSJ

"Китай вживатиме всіх необхідних заходів для рішучого захисту законних прав та інтересів китайських компаній", - додав він.

За його словами, Пекін не є "ні творцем, ні стороною" повномасштабної війни Росії в Україні та має право розвивати нормальні торговельні відносини з усіма країнами, зокрема з РФ.

"Китай завжди рішуче виступав проти застосування Сполученими Штатами незаконних і односторонніх санкцій проти китайських підприємств і здійснення "юрисдикції довгого пальця", - вказав він.

Сполучені Штати Америки оголосили новий пакет санкцій проти Російської Федерації.

Міністерство фінансів США запровадило санкції щодо майже 200 фізичних і юридичних осіб, які сприяють військово-промисловому комплексу Росії та допомагають їй ухилятися від обмежень, йдеться у пресрелізі відомства.

Пакет санкцій спрямований на військово-промислову базу та програми РФ щодо хімічної та біологічної зброї, а також на фізичних і юридичних осіб у третіх країнах, які допомагають Москві купувати компоненти для виробництва озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Китай пригрозив США через нові санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі