середа, 31 березня 2010 10:35

Азаров про газові контракти, бюджет і 9 травня

Азаров про газові контракти, бюджет і 9 травня

Між Україною та Росією розпочнуться переговори щодо зміни умов газових контрактів.

Про це сьогодні на засіданні уряду заявив прем"єр-міністр Микола Азаров.

"У Росії минулого року вдалося досягти приємного для себе контракту. Україна ж отримала найвищу ціну серед сусідів. Також їй загрожують великі штрафні санкції за недобір газу та затримку платежів", - сказав він.

Азаров повідомив, що обговорив це з прем"єр-міністром РФ Володимиром Путіном.

"Також обговорили усі аспекти економічного співробітництва. Вирішили переглянути угоди. Росія висунула низку вимог, які треба розглянути. Цим щодня займатиметься перший віце-прем"єр Андрій Клюєв", - зазначив глава Кабміну.

За словами Азарова, Клюєв та віце-прем"єр з економічних питань Сергій Тігіпко наглядатимуть за цінами.

"Вони мають не допустити підвищення цін у жодній з галузей, бо це потягне підвищення і у всіх інших галузях", - наголосив він.

Азаров додав, що основні проблеми проекту бюджету уряд вирішив. До представлення бюджету у Верховній Раді залишилось менше тижня. Особисто міністр фінансів Федір Ярошенко має розглянути питання про компенсацію ПДВ підприємствам та вирішити проблеми інвестиційних проектів.

Також прем"єр відзначив, що до 9 травня країну треба привести до ладу. Він призначив відповідальних за кожну ділянку робіт.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Азаров про газові контракти, бюджет і 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі