пʼятниця, 26 квітня 2024 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація на ЗАЕС може різко погіршитись - МАГАТЕ

Ситуація на ЗАЕС може різко погіршитись - МАГАТЕ
Експерти МАГАТЕ відслідковують ситуацію на Запорізькій АЕС. Фото: pravda.com.ua

Останніми днями припинилися удари по території Запорізької АЕС.

Однак, ситуація на станції залишається непередбачуваною. Про це заявив гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі, повідомляє прес-служба організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАГАТЕ грає на боці Росії в питанні безпеки ЗАЕС?

"Нам не відомо про будь-які атаки дронів з моменту повідомлення про інцидент тиждень тому, і це обнадіює. Однак з досвіду ми знаємо, що ситуація може різко погіршитися щохвилини. Ситуація залишається вкрай непередбачуваною", - сказав Гроссі.

За його словами, представники МАГАТЕ, які працюють на АЕС, щодня чують артилерійські обстріли в місцях, що знаходяться на різній відстані від електростанції.

У понеділок, 22 квітня, експерти МАГАТЕ відвідали навчальний центр, розташований неподалік периметру майданчика ЗАЕС. Спостерігачі побували там вперше після повідомлень про атаки дронів на будівлю 7, 9 та 18 квітня. Однак, на дах фахівців знову не пустили.

Три безпілотники 7 квітня впали на окупованій Запорізькій АЕС та поблизу неї. Вони вразили обладнання для спостереження та зв'язку на даху реактора 6-го енергоблока та військовий автомобіль.

Директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі закликав утримуватися від дій, які суперечать п'яти принципам МАГАТЕ та порушують ядерну безпеку.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на ЗАЕС може різко погіршитись - МАГАТЕ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі