четвер, 04 квітня 2024 17:59

Розкрадання на Укрзалізниці: за ексрадника Офіса президента Шила вже внесли 30 млн застави

Розкрадання на Укрзалізниці: за ексрадника Офіса президента Шила вже внесли 30 млн застави
Артем Шило фігурує у справі про заволодіння 94,8 млн грн при закупівлі трансформаторів для УЗ під час воєнного стану.

За колишнього радника Офіса президента Артема Шила, який фігурує у справі про розкрадання на закупівлях для Укрзалізниці під час воєнного стану, внесли 30 млн грн застави.

Про це у четвер повідомили Центр протидії корупції і Telegram-канал "NABU Daily by Олег Новіков".

"За офіцера Служби безпеки України Артема Шила внесли 30 млн грн застави, визначеної як альтернативу триманню під вартою. Поки що він перебуває в слідчому ізоляторі", - пише "NABU Daily by Олег Новіков".

Після виходу з-під варти на нього покладуть обовʼязки, зокрема, не відлучатися з Києва без дозволу, здати закордонні паспорти та інше, повідомив канал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд переніс справу Шила. Звучали прізвища Єрмака і Татарова

Шилу заборонено спілкуватися з приводу обставин справи із головою Офіса президента Андрієм Єрмаком, його заступником Олегом Татаровим, міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним, віцепрем'єром Олександром Кубраковим та низкою інших осіб, повідомив ЦПК.

У разі порушення обов'язків внесену заставу можуть стягнути у дохід бюджету.

"Один із адвокатів Шила сам є обвинуваченим у справі НАБУ та САП. Йдеться про Сергія Тарасюка (на фото ліворуч). Він є фігурантом справи про можливе одержання 36 тисяч доларів київськими податківцями за сприяння у поверненні вилученого під час обшуку майна", - пише Центр протидії корупції.

Сьогодні Вищий антикорупційний суд обрав Шилу запобіжній захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з альтернативою внесення застави у 30 млн грн.

2 квітня Національне антикорупційне бюро повідомило про викриття організаторів схеми заволодіння на понад 94 млн грн на закупівлях трансформаторів для Укрзалізниці за завищеними цінами. Бюро заявило про затримання групи осіб.

Як встановило слідство, у червні-грудні 2022 року лідер групи через підконтрольних службових осіб Укрзалізниці забезпечив обрання наперед визначеної компанії постачальником силових трансформаторів за завищеною вартістю. Компанія контролювалась громадянином Білорусі.

Згодом "переможець" через зареєстровану у Болгарії контрольовану фірму-прокладку закупив трансформатори у виробника в Узбекистані і перепродав УЗ за ціною, штучно збільшеною майже вдвічі, повідомило НАБУ.

"Лідеру організованої групи також повідомили про підозру у заволодінні 117 млн грн при закупівлі кабелів АТ "Укрзалізниця", - також заявило бюро.

Зараз ви читаєте новину «Розкрадання на Укрзалізниці: за ексрадника Офіса президента Шила вже внесли 30 млн застави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі