пʼятниця, 26 квітня 2024 22:14

Спецтема: Війна Росії проти України

В "Азові" відреагували на появу в армії РФ "танків-черепах"

В "Азові" відреагували на появу в армії РФ "танків-черепах"
На початку квітня росіяни неподалік Авдіївки застосували танк Т-72 з привареними до нього металевими листами. Фото: скріншот

В "Азові" прокоментували появу у росіян танків Т-72 РФ із широкою захисною бронею зверху.

Використання таких "танків-черепах", не критично для українських військових. Про це в ефірі телемарафону заявив боєць 12-ї бригади полку "Азов" з позивним Равлик.

"Нам довелося з таким стикатися, був у нас один інцидент в районі Тернів. Противник застосував два танки. Перший був "сарай", другий йшов з установкою РЕБ, який ми затрофеїли. Чи це ефективно? Так, але не критично для наших військ", - зазначив боєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на 26 квітня: ключове з вечірнього зведення

Азовець також розповів про ситуацію на Лиманському напрямку. За його словами, РФ продовжує штурмувати позиції Сил оборони.

"Сьогодні були спроби ведення штурмових дій піхотою, без залучення техніки. Противник успіху не мав, позиції встояли. На напрямку Тернів також були спроби штурму і також без техніки. Сили оборони впоралися в повному обсязі", - розповів військовий.

На початку квітня росіяни неподалік Авдіївки застосували танк Т-72 з привареними до нього металевими листами. Попри те, що танк із таким "покращенням" фактично втратив можливість вести бій, він безпечно довіз штурмову групу до українських позицій і зміг повернутися назад.

На думку Forbes, російські "танки-черепахи" можуть бути проривниками, і це несе загрозу для Сил оборони на лінії фронту.

Натомість, за словами очільника прес-служби 26 артилерійської бригади ЗСУ Олега Калашнікова, застосування росіянами таких танків не допомагає ворогові, а навпаки заважає вести штурмові дії.

Зараз ви читаєте новину «В "Азові" відреагували на появу в армії РФ "танків-черепах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі