четвер, 25 лютого 2016 14:02

Переселенці обходяться бюджету в 30 мільярдів гривень на рік

Переселенці обходяться бюджету в 30 мільярдів гривень на рік
фото: zz.te.ua

Річний обсяг виплат переселенцям з бюджету України становить 30 млрд гривень. У цю суму входять виплати пенсії та соціальної допомоги. Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко на брифінгу.

"Сьогодні ми щомісяця платимо тільки пенсії на суму приблизно 2 мільярдів гривень вимушеним переселенцям. В цілому річний обсяг соціальних виплат, пенсійних виплат, соціальних допомог становить близько 30 мільярдів гривень для вимушених переселенців", - сказав міністр.

Читайте також: Стало відомо суму боргу Пенсійного фонду

За його словами, в 2015 році припинено виплату пенсій близько 22 тис. осіб, які померли.

"Якщо взяти демографічну ситуацію, попередній рівень смертності в Донецькій і Луганській області, таких припинень, таких смертей повинно бути як мінімум 70-80 тис., а ми маємо тільки 20. Це означає, мінімум 60 тис. осіб, про яких ми не маємо інформації про смерть в Україні, які не зареєстровані, але ці кошти продовжують виплачуватись. Таким чином, кошти з держбюджету продовжують вимиватися", - додав він.

Нагадаємо, 21 лютого Уряд зупинив соціальні виплати для 150 тис. осіб, які отримували грошову допомогу за документами нібито переселенців.

Зараз ви читаєте новину «Переселенці обходяться бюджету в 30 мільярдів гривень на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі