середа, 30 травня 2012 15:41

Новий Митний кодекс - якісно новий етап розвитку, як митної системи, так і всієї зовнішньоекономічної діяльності

Митники презентували бізнесу практичні аспекти нового Кодексу, який набуває вступає в дію першого червня

В Держмитслужбі зібралися майже триста  провідних представників легального бізнесу: Європейської Бізнес Асоціації, Американської Торгівельної Палати, різних галузевих асоціацій, об'єднань, спілок. А також торгівельні  радники посольств.

На нараді були присутні перші заступники начальників  митниць  з усіх регіонів України, які безпосередньо відповідають за економічний блок, процес митного контролю і оформлення.

Перший заступник Голови Держмитслужби Олександр Дороховський зазначив, що це перша зустріч у  таком! у широкому форматі.

"Наша мета - щоб і митники, і представники бізнесу почули єдину позицію, єдиний підхід і єдині установки, щодо того, як на практиці буде працювати новий Митний кодекс, який б! уквально післязавтра вступає в силу. Адже вперше за більш ніж 20-річну історію ми отримали правовий фундамент, який максимально наближений до міжнародних та європейських стандартів і правил. І цей довгоочікуваний документ - результат нашої спільної роботи!" - зазначив він.

Ключова мета незвичайної та масштабної зустрічі -  розповісти про практичні аспекти нових правил, за якими з першого червня йтиме зовнішньоекономічне життя країни.

Митники переконані  - цей документ створить максимально сприятливі умови для бізнесу. Адже більшість норм нового Кодексу мають пряму дію.

Скорочено перелік документів, необхідних для митного оформлення. Тепер їх лише три: митна декларація, інвойс та декларація митної вартості.

Час митного оформлення скорочується з 24 годин до 4-х годин.

Крім того, суб'єкт зможе самостійно зафіксувати в електронних системах дату і час подання митної декларації.

А за порушення терміну митного оформлення посадові особи митниці будуть нести персональну відповідальність.

З 1 червня суб єкти зможуть  заявляти товар до оформлення в будь-якому митному органі. Право самостійного вибору місця оформлення є одним з основних спрощень. Воно  дозволить істотно знизити часові та фінансові витрати на логістику.

"З першого червня митний контроль та митне оформлення отримають новий імпульс. З повною відповідальністю заявляю: з першого червня розпочинається "нова історія" взаємин бізнесу і митниці. З новим Митним кодексом розпочнеться якісно новий етап розвитку, як митної системи, так і всієї зовнішньоекономічної діяльності" -! наголосив Олександр Дороховський.

Виконавчий директор ЄБА Ганна Дерев 'янко подякувала Держмитслужбі за спільну роботу та новий цікавий фо! рмат заходу, який зібрав у стінах відомства таке широке коло тих, хто спільно працював над новою редакцію Митного кодексу і кому тепер разом впроваджувати його у життя.

"Ми маємо працювати у режимі взаємного контролю"- сказала ! ; Ганна Дерев янко та запевнила, що Асоціація і надалі активно співпрацюватиме з митниками з метою максимального спрощення умов ведення бізнесу.

Президент Американської Торгівельної Палати Хорхе Зукоскі зазначив, що бачить три аспекти, ключові для успішної роботи нового Митного кодексу.

"Це належна імплементація нового документу, постійний зв язок із бізнесом з ! метою оцінки того, як ця імплементація проходить та спільна з Держмитслужбою робота у цьому напрямку" - сказав пан Зукоскі.

Зараз ви читаєте новину «Новий Митний кодекс - якісно новий етап розвитку, як митної системи, так і всієї зовнішньоекономічної діяльності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі