неділя, 19 травня 2024 13:52

"Завжди буде з нами пам'ять про жертв політичних репресій": Зеленський відвідав Биківнянські могили
3

У День пам'яті жертв політичних репресій президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська відвідали Національний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили".

Біля братської могили та пам'ятного знака польських поховань вони вшанували пам'ять людей, яких убила тоталітарна радянська влада. Про це повідомляє пресслужба президента.

"Завжди буде з нами пам'ять про жертв політичних репресій і тих, хто боровся за нашу незалежність. Шана всім, хто нині боронить Україну", - сказав Зеленський.

Президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська вшанували пам'ять жертв політичних репресій
Фото: president.gov.ua
Президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська вшанували пам'ять жертв політичних репресій
Президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська вшанували пам'ять жертв політичних репресій

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В України та союзників часто різні погляди на закінчення війни - Зеленський

Саме Биківнянський ліс під Києвом упродовж 1937–1941 років був місцем, де таємно ховали тих, кого співробітники НКВС розстрілювали в київських в'язницях. Це найбільше в Україні місце поховання жертв масових політичних репресій.

"Принижені, репресовані, закатовані. Позбавлені їхньої справжньої долі. Таланти, які були забрані в нашого народу. Зламані життя, які могли б зробити ще так багато для наступних поколінь. Сьогодні в Биківнянському лісі ми згадуємо всіх жертв радянських політичних репресій. І нагадуємо, як важливо вистояти в нашій битві зараз. Вистояти проти сучасної російської системи, яка є нащадком того тоталітаризму. Вічна пам'ять усім жертвам радянських репресій! І наша шана і вдячність усім, хто захищає життя", - наголосив президент.

Президент Володимир Зеленський вшанував українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. Він нагадав, що 2 тисячі 659 українців та українок відзначені почесним званням Праведників народів світу.

Україна наслідує серця, які залишалися на боці добра та перемогли, і ніколи не пробачить тих, хто зараз відтворює ненависть ХХ століття й несе війни іншим народам, наголосив Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Завжди буде з нами пам'ять про жертв політичних репресій": Зеленський відвідав Биківнянські могили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі