пʼятниця, 05 квітня 2024 12:18

"Нікуди ми від цього не подінемося": нардеп розповів про доступ журналістів до кулуарів Ради

"Нікуди ми від цього не подінемося": нардеп розповів про доступ журналістів до кулуарів Ради
Голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин розповів про роботу журналістів у Раді. Фото: Gazeta.ua

Серед парламентарів триває дискусія про відновлення допуску журналістів до кулуарів. Зараз у Верховній Раді акредитовано 3900 журналістів. Реально працює десь 26-27 журналістів різних видань.

Подбати про безпеку такої кількості цілком реально. А їхня присутність у кулуарах сприятиме підвищенню рівня довіри до ВР. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українських журналістів перебувають у полоні РФ - нардеп розповів

"Триває дискусія. Бо нікуди ми від цього не подінемося. Допуск усе одно буде, бо в суспільстві є на це запит. І немає жодної логічної аргументації натомість. Так, є безпекова аргументація. Але вона стосується й того, що не можна транслювати засідання Верховної Ради, бо це може стати точкою наведення. Це розбивається вщент, коли ми не можемо навести лад із депутатами, які в прямому ефірі транслюють ухвалені рішення чи навіть засідання парламенту. І тут ми демонструємо неоднаковість перед законом. Бо журналістам не можна, а депутатам - можна", - сказав Юрчишин.

Зауважив, що у Раді немає сховищ, а лише укриття. Але механізми, як забезпечити місця в укриттях для представників міжнародних делегацій, є. То можна це зробити і для певної кількості журналістів.

"Так, комфортно працювати у форматі пресконференції. Коли ти виходиш і розповідаєш про те, що хочеш. І маєш мінімальну можливість відповідати на конкретні запитання. Проте одна з наших функцій як парламентерів - роз'яснювальна, чого зараз немає. Тому рівень довіри до Верховної Ради саме такий, яким він є: не найнижчий в Європі. Але далеко і не найвищий у світі", - додав Юрчишин.

Повну версію інтерв'ю про те, завдяки чому можна протидіяти російській дезінформації, яким може бути регулювання Telegram та інших соцмереж в Україні, наскільки ефективним є телемарафон і як в Україні планують страхувати воєнкорів, можна подивитися на Youtub-каналі Gazeta.ua.

Фракція "Слуги народу" близька до остаточної дезорганізації. Одразу кілька десятків нардепів висловлювали бажання скласти мандати.

Основною причиною цього є відсутність мотивації.

Зараз ви читаєте новину «"Нікуди ми від цього не подінемося": нардеп розповів про доступ журналістів до кулуарів Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі