середа, 20 березня 2024 09:45

З фракції "Слуги народу" хочуть втекти депутати - ЗМІ

З фракції "Слуги народу" хочуть втекти депутати - ЗМІ
У "слуг" немає мотивації залишатися депутатами. Фото: ОП

Фракція "Слуги народу" близька до остаточної дезорганізації.

Одразу кілька десятків нардепів висловлювали бажання скласти мандати, пише "Українська правда".

Основною причиною цього є відсутність мотивації.

"Умовно кажучи, приходить депутат і каже: "Пустіть мене. Мені пропонують менеджерську посаду на заводі і зарплату 8 тисяч доларів. Мені треба годувати сім'ю і якось розвиватися". І такі розмови я вже багато разів слухав", - сказав один з анонімних членів "Зе! Команди".

Керівництво партії не може заохочувати депутатів до роботи, бо не здатне запропонувати жодних додаткових кар'єрних чи політичних перспектив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Гетманцева всередині "Слуги народу" назріває скандал – Іванов

"Епоха "мотивації" в конвертах минула, а на її зміну не прийшло нічого. Крім того, представники монобільшості, фактично члени владної команди, мусять як рядові опозиціонери погоджувати кожне закордонне відрядження", - йдеться у статті.

Джерела кажуть, що питання виїзду політиків за кордон контролює безпосередньо президент Володимир Зеленський. Керівництво "Слуги народу" і Верховної Ради намагалося пояснити йому, що через такі обмеження вони втрачають керованість парламенту, але не змогли.

Аноніми з усіх депутатських фракцій повідомляють, що левова частка нинішнього парламентського скликання була б не проти припинення своїх повноважень.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія після початку повномасштабної російської агресії щонайменше чотири рази використовував автомобілі одеського бізнесмена Бориса Кауфмана для перетину державного кордону.

Арахамія пояснив це давньою дружбою з родиною Кауфмана, якого підозрюють у справі щодо заволодіння майном комунального Одеського аеропорту та доходу, який той приніс - 2,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «З фракції "Слуги народу" хочуть втекти депутати - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі