середа, 01 травня 2024 19:45

На фронті було 100 зіткнень

На фронті було 100 зіткнень
33 атаки ворога відбили на Авдіївському напрямку. Фото: eastnews.ua

100 бойових зіткнень зафіксували за добу.

Усього ворог завдав два ракетних та 41 авіаційний удар, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню, повідомляє Генштаб у зведенні.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала ударів по одному пункту управління та по семи районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ атакували один пункт управління БпЛА та один район зосередження особового складу противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1120 окупантів і гори техніки: оновили втрати росіян

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога немає.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Понад 30 населених пунктів постраждали від обстрілів.

Куп'янський напрямок

Наші воїни відбили 11 атак у районах Іванівки, Кислівки, Котлярівки, Берестового і Копанок Харківської області і Стельмахівки Луганської області. Під обстрілами опинилися близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Українські війська відбили дев'ять атак у районах Греківки, Невського та Серебрянського лісництва Луганської області і Тернів Донецької області. Понад 10 населених пунктів були під обстрілами.

Бахмутський напрямок

Захисники відбили 14 атак у районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам'янського, Спірного і Нового Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили 33 атаки у районах населених пунктів Калинове, Архангельське, Прогрес, Очеретине, Сокіл, Соловйове, Новопокровське, Семенівка, Уманське, Яснобродівка, Нетайлове, Первомайське Донецької області. Там ворог за підтримки авіації намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Близько 20 населених пунктів постраждали від обстрілів.

Новопавлівський напрямок

Сили оборони стримують ворога у районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного та Урожайного Донецької області. Там ворог за підтримки авіації 17 разів намагався прорвати оборону наших військ. Росіяни обстріляли понад 10 населених пунктів.

Оріхівський напрямок

Ворог за підтримки авіації два рази атакував позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. Обстріли фіксували у близько 15 населених пунктах.

Херсонський напрямок

Росіяни намагаються витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби вони здійснили п'ять безуспішних атак на позиції наших військ у районі Кринок Херсонської області. Від обстрілів постраждало близько 20 населених пунктів.

Протягом минулої доби відбулося 122 бойових зіткнення, повідомив уранці 1 травня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «На фронті було 100 зіткнень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі