четвер, 09 травня 2024 22:24

Фраза "діди воювали" у росіян стала мемом: історик пояснив причини

Фраза "діди воювали" у росіян стала мемом: історик пояснив причини
Історик пояснив мемність фрази "діди воювали". Фото: Газета "День"

Фрази "діди воювали" і "можем повторіть" в РФ стали пропагандистським штампом.

В парі вони мають не тільки недолугий вигляд, але й ображають пам'ять тих, хто воював в Другій Світовій Війні, в інтерв'ю "Главкому" розповів історик Олександр Алфьоров.

Перемога у Другій Світовій - це про колосальну трагедію, яка відбувалася у всьому світі з 1939 по 1945 роки, і після перемоги союзників 8 травня світ почав нову сторінку історії про те, як жити в мирі, розповів Алфьоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ проспав відродження нацизму з маркуванням "Сделано в России" - Зеленський

"У ці дні в усьому світі згадують колосальні жертви, до яких призвела ця війна, але не вип'ячують мілітарну складову, не намагаються на ній побудувати політичні дивіденди", - заявив він.

Історик наголосив, що ніхто не скасовує пам'ять дідів, батьків та прадідів.

Гасло "діди воювали" - справедливе, але воно є штучним, оскільки росіяни ним позначають той факт, що діди воювали в Червоній Армії. Водночас, вони не згадують про те, що близько мільйона їхніх дідів добровільно пішли воювати проти комуністів в армію Гітлера, пояснив Алфьоров.

Російський диктатор Володимир Путін під час своєї промови на параді 9 травня у Москві вкотре пригрозив країнам Заходу застосуванням ядерної зброї. Він заявив, що стратегічні сили РФ перебувають у бойовій готовності.

Він також традиційно звинуватив Захід в "спотворенні правди про Другу світову війну". При цьому диктатор заявив, що РФ "буде робити все, щоб не досягнути глобального зіткнення", але нікому не дозволить їй погрожувати.

Зараз ви читаєте новину «Фраза "діди воювали" у росіян стала мемом: історик пояснив причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі