неділя, 14 квітня 2024 16:30

Назвали суперфуд, який дієтологи вважають ідеальним для схуднення

Назвали суперфуд, який дієтологи вважають ідеальним для схуднення
Дієтологи назвали, чим корисний овес Фото: pinterest

Люди часто хвалять цільнозернові продукти за їх користь для серця, також вони знижують рівень холестерину та покращують артеріальний тиск.

Також їх клітковина, антиоксиданти, вітаміни та мінерали можуть сприяти зниженню ваги. Проте дехто може помилково вважати, що вживання їжі з високим вмістом клітковини спричиняє збільшення ваги. Насправді це може бути навпаки, пише eatingwell.

"Дослідження показують, що цільнозернові продукти можуть допомогти схуднути. Клітковина в цільнозернових продуктах нагадує "лежачий поліцейський" на дорозі й уповільнює травлення, що, у свою чергу, сприяє ситості", — каже дієтолог Кара Бернстайн.

Якщо включити у меню цільнозернові продукти, це може допомогти контролювати вагу, допомагаючи вам схуднути і не набирати вагу.

Однією з найкращих культур для схуднення називають овес.

Він входить до трійки найважливіших зернових культур у США, одразу після пшениці та кукурудзи.

"Короткострокове та тривале споживання вівса знижує рівень холестерину, регулює рівень цукру в крові та покращує роботу печінки. Ці фактори можуть сприяти стійкій втраті ваги та зменшити ризик набору ваги", – каже дієтолог Мелісса Мітрі.

Хоча жоден продукт не є ідеальним засобом для схуднення, овес може допомогти вам досягти цілей щодо схуднення кількома способами.

Овес довго тримає вас ситими. Він впливає на гормони апетиту та живить кишкові мікроби.

Вони мають унікальний антиоксидант під назвою бета-глюкан, який діє як пребіотик, живлячи корисні мікроби кишечника, які можуть впливати на гормони апетиту, GLP-1 та PYY. Ці гормони уповільнюють спорожнення шлунка", - відзначають експерти.

У порівнянні з іншими видами цільнозернових продуктів, такими як пшениця, рис і просо, овес перевершує конкурентів по користі.

Овес в раціоні

Овес багатий поживними речовинами, особливо такими мінералами, як магній, марганець, залізо, хром і цинк. Більше того, вони бюджетні, зручні та легко додаються до страв і закусок, якими ви можете насолоджуватися будь-коли.

Крім вівсянки є багато способів проявити творчість на кухні з вівсом. Увечері ви можете змішати овес, молоко, яблука та корицю, щоб насолодитися суперфудом наступного ранку. Для затишного та теплого варіанту спробуйте запечену вівсяну кашу з грушами. Овес є насиченим поживними речовинами доповненням до вафельного тіста, фруктових смузі, йогуртових парфе або домашньої граноли, тож ви можете підвищити поживність продуктів, які ви вже їсте регулярно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зменшити рівень холестерину у крові: введіть в раціон ці вісім продуктів

Овес також можна використовувати в солоних стравах, наприклад у веганських гамбургерах.

"Ви можете використовувати овес для хлібних крихт у м'ясному рулеті, фрикадельках і паніруванні курки", — каже дієтолог Меггі Коннеллі.

Який тип вівса найкращий для схуднення

Овес різаний, плющений або швидкого приготування є найкориснішим для схуднення.

Найкращий овес – це той, який людям буде приємно їсти. Люди зазвичай відчувають свій перший смак вівса швидкого приготування, і їм може сподобатися смак і легкість швидкого приготування.

Але ароматизований овес швидкого приготування може містити цукор. Якщо ви виберете овес швидкого приготування без ароматизаторів, його поживний профіль буде дуже схожий на овес різаний і плющений.

У вівсянці є велика кількість вітамінів і мікроелементів, клітковини, заліза і антиоксидантів. Ця крупа відрізняється низьким глікемічним індексом, тому корисна для крові і фігури. Бета-глюкан у складі вівса нормалізує рівень холестерину в крові і знижує ризик розвитку хвороб серця. Він сприяє зростанню числа корисних бактерій у шлунку, діючи як паливо для мікробів, і дає відчуття довгого насичення.

Вівсянка - одна з найкорисніших каш для кишечника. Найкорисніша каша вранці - саме вівсянка. Ця каша допомагає швидше "запустити" травний процес, покращує здоров'я печінки і забезпечує стабільну роботу щитовидної залози.

Зараз ви читаєте новину «Назвали суперфуд, який дієтологи вважають ідеальним для схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі