неділя, 14 квітня 2024 02:51

Як позбутися жиру внизу живота жінкам після 40: поради дієтолога

Як позбутися жиру внизу живота жінкам після 40: поради дієтолога
Жінки після 40 років стикаються з втратою м'язової маси, уповільненим метаболізмом, гормональними змінами. Фото: Pinterest

Схуднення – складний процес, особливо після 40 років. Жінки у цьому віці стикаються з втратою м'язової маси, уповільненим метаболізмом, гормональними змінами тощо.

Є декілька кроків, які допоможуть зменшити жирові відкладення на животі, пише дієтологиня та фітнес-тренерка Мері Сабат.

Все, що для цього потрібно, це трохи відданості та наполегливої ​​праці. Дотримання режиму фізичних вправ, збалансоване харчування, пріоритет сну та подолання стресу – це три правила, яких слід дотримуватися.

Поєднуйте аеробні вправи, силові та інтервальні тренування

Регулярні тренування є важливою частиною схуднення та підтримки оптимальної фізичної форми. За словами Сабат, щоб позбутися жиру на животі, потрібно поєднати три типи навантажень:

– аеробні вправи. Це ходьба, їзда на велосипеді, плавання;

– силові тренування;

– інтервальні тренування. Вони ефективно спалюють калорії і покращують стан серцево-судинної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не набрати вагу після схуднення: експерти дали сім ключових порад

Збалансоване харчування

Якщо ви намагаєтеся схуднути – харчування відіграє вирішальну роль. Щоб позбутися жиру на животі включайте в раціон фрукти, овочі, цільні зерна, нежирні білки та корисні жири. Уникайте споживання солодкої їжі, оброблених закусок і висококалорійних напоїв. Сабат додає, що важливо контролювати розмір порцій.

Сон і контроль над стресом

Окрім здорового харчування та фізичних вправ, також важливо не економити на сні. Сон важливий не тільки для ваших когнітивних функцій. Він відіграє важливу роль у вашому фізичному здоров'ї, включаючи здоров'я серця та здатність схуднути.

Стрес є ще одним важливим фактором, який може заважати схуднути. Хронічний стрес може сприяти збільшенню ваги, особливо в області живота. Високий рівень стресу призводить до збільшення вироблення кортизолу. Це гормон, який пов'язаний з накопиченням жиру в животі. У боротьбі зі стресом допомагає медитація, йога та глибокі дихальні вправи.

Схуднути при сидячій роботі цілком реально. Перший крок – відкоригуйте своє харчування. Інакше можна набрати ще більшу вагу. Gazeta.uaпідготувала кілька корисних порад як схуднути при сидячій роботі.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися жиру внизу живота жінкам після 40: поради дієтолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі