середа, 25 жовтня 2023 00:30

Назвали ідеальну різницю у віці для міцного шлюбу

Назвали ідеальну різницю у віці для міцного шлюбу
Для щасливого шлюбу назвали найкращу різницю у віці Фото: pinterest

Справжнє кохання не знає ні кордонів, ні рамок. Їй покірні люди в будь-якому статусі.

Але вчені вважають, що різниця у віці між подружжям — один із важливих аспектів успішного шлюбу, пише ukr.media.

Зараз середня різниця у віці між партнерами по всьому світу — п'ять-шість років. Зазвичай, чоловік старший від обраниці.

Психологи схильні вважати, що саме різниця у віці від трьох до шести років є оптимальною для побудови міцних, здорових відносин. У таких закоханих народжується більше дітей та відбувається менше конфліктів.

Водночас, психологи вважають, що у кожному варіанті є і плюси, і мінуси.

Шлюб між ровесниками

Часто однолітки стають чоловіком і дружиною в ранньому віці. Зустрівшись у школі чи ВНЗ, вирішують, що створені один для одного, і вирушають до РАЦСу. У таких відносинах панує взаєморозуміння та гармонія, але набагато частіше трапляються фінансові проблеми. Подружжя просто ще не встигло збудувати кар'єру і досягти успіхів, тому стикаються з безгрошів'ям і відчувають розчарування.

За статистикою, ровесники, які стали чоловіком і дружиною в ранньому віці, частіше за інших пар змінюють один одному, прагнучи різноманітності.

Чоловік старший на 10-15 років

Нині такими союзами нікого не здивувати: він успішний і спокійний, вона молода і сповнена сил. Якщо шлюб будується не так на меркантильних інтересах, як на почуттях, може бути дуже успішним. Чоловік уже розуміє жіночу психологію, знає, як принести жінці задоволення. Молода дівчина заряджає обранця енергією, допомагає йому знайти натхнення і знову відчути яскраві емоції.

Чоловік старший на 20 років і більше

Є ймовірність, що і такий союз буде щасливим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що говорити на першому побаченні, щоб зрозуміти: тікати чи зустрітись ще

Але статистика та дослідження показують, що занадто серйозна різниця у віці скорочує спільне життя подружжя: їм доводиться жити в постійному стресі, думати про те, як зміняться відносини, коли партнер переступить поріг похилого віку, а жінка все ще буде молодою та повною сил.

Якщо жінка старша

Нині цей аспект теж нікого не бентежить. Еммануель та Бріджит Макрон разом вже 16 років, дружина старша за чоловіка на 25 років. До речі, якщо жінка старша за чоловіка на три-сім років, то різниця буде майже непомітна зовні. Зате в житті та в побуті мудра партнерка допоможе чоловікові приймати правильні рішення, стане для нього вірним порадником, острівцем спокою.

Кожна жінка хоче знати, чи довіряти майбутньому обранцю. Важливі моменти, які краще за слова говорять про велике кохання. Варто звернути увагу на п'ять ознак, які покажуть, чи того чоловіка ви обрали.

Кажуть, що "протилежності притягуються", і часто це насправді так. Але народна мудрість "забуває" попередити, що з часом ті яскраві риси, які так дивували і захоплювали закоханих на перших побаченнях, можуть стати причиною подразнення.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ідеальну різницю у віці для міцного шлюбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі