четвер, 21 листопада 2019 17:45

Визначили найважливіші аспекти в роботі для різних поколінь
6

Автор: tutkatamka
  Покоління X, Y, Z і ВВ
Покоління X, Y, Z і ВВ

Українські дослідники опитали чотири типи поколінь - X, Y, Z і ВВ - baby boomers і визначили найважливіші аспекти роботи для кожного з них.

Сьогодні в пресцентрі ІА "Глаком" відбулася пресконференція на тему "Формула Поколінь: Цінності та Мотиви сучасних генерацій". Дослідження на цю тему проводили Academy DTEK та hh.ua. Протягом 2 місяців вони опитували 2182 відвідувачів Job-порталу та підписників сторінок організаторів експерименту в соціальних мережах: Facebook та Telegram віком від 15 до 72 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українських школах розвиватимуть м'які навички

"Зараз ринок праці сильно змінюється. З'являються нові покоління працівників і роботодавців, які відрізняються своїми баченнями та бажаннями, - говорить керівниця експертно-аналітичного центру hh.ua Юлія Дрожжина. - Своїм дослідженням ми намагалися зрозуміти з якими цінностями вони вступають на ринок праці і як ми можемо зробити взаємодію між роботодавцями і працівниками більш ефективною і продуктивною.

У ході дослідження виявили, що молодь прагне до самостійності, нових ідей, пригод та ризиків. Старше покоління – до збереження традицій і звичаїв, конформності та безпеки. Також більшість зацікавлені в отриманні нових знань та навичок.

"Абсолютна більшість респондентів декларує готовність працювати понаднормово заради більшого заробітку, - каже соціолог-аналітик експертно-аналітичного центру кадрового порталу Олена Васильченко. - При цьому для багатьох важливо мати баланс робочого та особистого життя. І це, своєю чергою, може призводити до тривалого ціннісного конфлікту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопці чи дівчата: визначили, хто є більш здібним в математиці

Також визначили, що найбільшим мотиватором для респондентів емігрувати з України є нестабільна ситуація в державі. Особи з покоління Y, які розглядають тимчасову міграцію, пояснюють це бажанням більше заробити. А покоління Z та X - набути досвіду життя в іншій країні.

Зараз існують як мінімум 4 поділи за роками народження поколінь, які мають свої особливі відмінності. Покоління Z – особи, які народилися в 2000-х роках. Покоління Y – 1984-2000 роках. Покоління X – 1963-1984 роках. Покоління BB – 1943-1963 роках.

Зараз ви читаєте новину «Визначили найважливіші аспекти в роботі для різних поколінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі