середа, 17 квітня 2024 04:15

В бюджеті не закладено коштів на додаткові виплати військовим. Уряд планує підвищити податки - ЗМІ

В бюджеті не закладено коштів на додаткові виплати військовим. Уряд планує підвищити податки - ЗМІ
В Україні збираються підвищити податки на війну. Фото: Економічна правда

На додаткову виплату для військовослужбовців та поліцейських у розмірі 70 тисяч гривень за виконання завдань на передовій потрібно знайти близько 50 мільярдів гривень до кінця року.

Депутати та урядовці обговорюють можливість збільшення видатків на потреби оборони у 2024 році на понад 400 млрд грн для закупівлі військової техніки та боєприпасів, пише Економічна правда.

Нова доплата встановлена з 1 квітня 2024 року, однак кошти у держбюджеті на неї не передбачені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На державну службу можна буде потрапити тільки після військової підготовки

Кошти міжнародних партнерів використовували на потреби оборони, але єдине джерело фінансування додаткових видатків на близько 500 млрд грн - винятково внутрішні ресурси.

Єдиним можливим джерелом фінансування настільки великих видатків може стати лише підвищення податків, каже джерело ЕП в парламенті.

Також у разі успішних переговорів про реструктуризацію боргу за євробондами уряд може зекономити понад 200 млрд грн на погашенні цих цінних паперів та виплаті процентів за ними.

12 квітня Кабінет міністрів ухвалив постанову, відповідно до якої військовим передбачена додаткова премія у розмірі 70 тис. грн за 30 днів на передовій.

Зараз ви читаєте новину «В бюджеті не закладено коштів на додаткові виплати військовим. Уряд планує підвищити податки - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі