середа, 31 січня 2024 16:50

На державну службу можна буде потрапити тільки після військової підготовки

На державну службу можна буде потрапити тільки після військової підготовки
На державну службу вперше братимуть лише з військовою підготовкою. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Чоловіків, які вперше будуть влаштовуватися на державну службу, прийматимуть лише з базовою загальновійськовою підготовкою чи військовою службою.

Виключення - ті, кого визнали непридатними. Про це йдеться в урядовому законопроєкті про мобілізацію, повідомила "Українська правда".

Нововведення не стосуватиметься чинних держслужбовців.

"На державну службу не може вперше вступити особа чоловічої статі віком до 60 років, яка не пройшла базову загальновійськову підготовку або військову службу, крім осіб, звільнених від проходження базової військової служби або визнаних за станом здоров'я непридатними до проходження військової служби", - сказано у законопроєкті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплата до 140 тис. грн плюс премії: ГУР оголосило набір у підрозділи

Також пропонують розповсюдити цю норму на осіб, які вперше вступають на службу в органах місцевого самоврядування.

Згідно з прикінцевими положеннями законопроєкту, вимоги до кандидатів на держслужбу та в органи місцевого самоврядування щодо проходження ними базової військової загальновійськової підготовки або військової служби, набирають чинності через один рік після запровадження базової загальновійськової підготовки.

Запровадження базової військової підготовки планується з 2025 року.Тобто норма щодо держслужби та органів місцевого самоврядування може розпочати діяти не раніше 2026 року, пише "Українська правда".

Вчора Кабінет міністрів після доопрацювання вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію. Строкову військову службу планують скасувати. Повістки приходитимуть також й у електронний кабінет призовника, згідно законопроєкту.

Цього місяця парламент ухвалив законопроєкт, за яким створять електронний реєстр військовозобовʼязаних.

Зараз ви читаєте новину «На державну службу можна буде потрапити тільки після військової підготовки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі