субота, 29 лютого 2020 22:35

Став відомий рік, коли Tesla офіційно запрацює в Україні

Став відомий рік, коли Tesla офіційно запрацює в Україні
Коли американський виробник електромобілів прийде в Україну? Фото: Володимир Мукан

Компанія Tesla вже цього року зайде працювати в Україну офіційно.

Свою роботу тут вона розпочне із встановлення фірмових зарядних станцій. Поки що таких в Україні немає. Найближчі знаходяться за дві сотні кілометрів від західного кордону.

Протягом цього року Tesla встановить в Україні три зарядні станції. Про це йдеться на сайті компанії, на картах Європи там є позначки, де цьогоріч з'являться фірмові зарядні станції. Серед них - Україна. Місце розташування станцій, ймовірно, таке – Рівненська область, об'їзний автошлях неподалік Житомира. По третьому об'єкту інформації немає.

"В Україні чимало зарядних станцій для електромобілів. Приблизно припадає одна на 7 електрокарів. Проте "теслівських" і досі немає. Головна їхня перевага - висока потужність. Відтак - можливість надшвидкої зарядки, - пояснює Олександр Кравцов, експерт з електромобілів, СЕО компанії EcoCars. - До 90 відсотків вона заповнює акумулятор за 30-35 хвилин. Більшість зарядних станцій, які працюють в Україні, роблять це за півтори години. Крім того, за зарядку моделей Tesla, випущених до 2018 року, платити не потрібно. У нас в Україні таких чимало. Думаю, після запуску роботи станцій американський виробник електромобілів відкриє в нас свій офіційний сервіс, потім представництво продажу. Принаймні так було в інших країнах. Але коли це станеться прогнозувати важко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми перестаємо бути країною електромобільної революції" – експерт

Швидше за все, це будуть стандартні пристрої виробника електрокарів. Вони можуть заповнювати акумуляторні батареї одночасно 4-10 машин. Видають напругу потужністю 120 кВт.

"Я користувався такими. Вони навіть по дизайну особливі. Виглядом станція нагадує рамку, всередині якої намотаний товстий кабель. Пістолет також зроблений добротно, він масивніший, ніж на станціях, до яких ми звикли", - пояснює спеціаліст.

Нові станції від Tesla також вперше з'являться у Литві, Латвії, Естонії, Ісландії і Росії.Загалом Tesla за всі роки роботи відкрила 1400 Supercharger.

Протягом 2019 року українці придбали 496,5 тис. легкових авто. Половина зареєстрованих оснащена дизельними двигунами, повідомляє асоціація "Укравтопром".

Зараз ви читаєте новину «Став відомий рік, коли Tesla офіційно запрацює в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі