четвер, 04 січня 2024 04:00

Як захистити фари авто взимку

Як захистити фари авто взимку
Взимку, особливо при русі в снігопад або на великій швидкості, на фари налипає сніг, який перетворюється на лід і суттєво погіршує огляд. Фото: autogeek

Настала зима, а отже, потрібно приготуватися до того, що фари автомобіля будуть постійно брудними.

Небезпека поганого освітлення дороги очевидна для будь-якого водія і не вимагає пояснень. Однак взимку, особливо при русі в снігопад або на великій швидкості, на фари налипає сніг, який перетворюється на лід і суттєво погіршує огляд.

У багатьох містах ситуація посилюється рясним застосуванням дорожніх реагентів, які перетворюють сніг на липку і в'язку субстанцію, з якою омивач фар впоратися просто не в змозі. Gazeta.ua розповість, як допомогти фарам автомобіля залишатися чистими якнайдовше.

Позбутися від налипання снігового бруду і утворення криги, звісно, можна грубим "механічним" способом, однак стукати по фарі і намагатися зруйнувати крижану кірку за допомогою щітки або скребка точно не варто - тим самим ви можете подряпати поверхню скла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як видалити лід зі скла автомобіля за допомогою пляшки: цікавий лайфхак

Тож до зимової експлуатації краще підготуватися заздалегідь - наприклад, нанести на чисту фару трохи спрею WD-40 або силіконового мастила, а потім відполірувати скло м'якою тканиною.

Це захистить поверхню фари від налипання снігу. Існують, звісно, і готові склади, які зазвичай називають "антидощ": як правило, вони являють собою суміш силіконів і полімерів, розведених органічним розчинником.

Після нанесення такого складу на скло розчинник випаровується, а силікони утворюють водовідштовхувальну плівку, яка перешкоджає і налипанню на бруду.

Однак не забудьте після нанесення "антидощу" на фари почекати кілька хвилин, поки випарується розчинник, а потім відполірувати поверхню скла м'якою сухою тканиною до отримання рівномірно гладкої і сухої поверхні.

Щоб заощадити, дехто майструє водовідштовхувальний склад самостійно: кажуть, що для цього потрібно змішати 100 грамів кондиціонера для білизни з п'ятьма літрами омивної рідини.

Поява іржі на кузові є болючою темою для кожного власника автомобіля.

Вирішувати це питання необхідно на початковому етапі, також найкращим рішення буде попередити процес корозії завчасно. Експерти вказали на найпоширеніші помилки водіїв, які призводять до появи іржі на кузові.

Зараз ви читаєте новину «Як захистити фари авто взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі