четверг, 07 октября 2010 13:40

Артисткам китайського цирку заборонено їсти більше двох разів на день
6

9-річна киянка Софія Миколайчук не розуміє української. У школі вчить російську, англійську та французьку. У неї довге світле волосся. Батько - директор банку. У четвер після сольфеджіо мати привезла її на виставу Великого китайського цирку з Шанхаю. Він виступатиме в Києві до 12 грудня.

- Раз на тиждень тато водить мене в кафе. Заставляє випити стакан селерового або морквяного соку, а тоді купує капучіно й пирожне. Коли в ресторан заходять його знайомі тьоті, каже, що я - племінниця. Тато приходить додому, коли я вже сплю. Мама з ним свариться. Щоб пробачила, купує їй сережки або плаття. Вона вранці, коли я збираюся до школи, ще спить. Мене няня Ніна на джипі возить. Мама їде до масажиста, потім у салон робити зачіску. Після школи мене забирає.

Софія з батьками живе у двоповерховому будинку в Кончі-Озерній. Має дві дитячі кімнати. У них зберігається її колекція з 200 ляльок Барбі.

- У нашому домі працює шестеро людей - обслуга, повар і няня Ніна. Перед сном у середу й суботу вона дозволяє мені купатися в джакузі. Тоді мама йде на дискотеку, і джакузі вільне. Минулого тижня в школу не ходила, бо заболіла. Тато купив нам із нянею путівку, і ми їздили на море у Францію.

Софія з матір'ю сідають у першому ряду. У четвертому садовлять дітей зі столичного притулку.

11-річний Вадим бере на коліна сестру Марію, 6 років. Позаторік вони втратили тата. Матір позбавили батьківських прав через залежність від алкоголю.

- У притулку нас годують п'ять разів на день, - розповідає Вадим. - Дають смачні котлєтки та булочки. Перед сном - чотири тверді пряники. Я їх розмочую в какао, з'їдаю два, а решту залишаю Марійці, бо вона якраз росте. Позавчора ходили в зоопарк, бачили мавпочок і вовків. Минулого тижня їздили на виставу до дитячого театру. Не сподобалося, бо там розказували про любов. Але дівчата плакали. Влітку літали до Італії. Два місяця жили в родині Алекса й Мері. Дехто з дітей хотів там залишитися, а я - ні. Хочу, щоб мама приїхала й забрала нас із Марійкою додому. Я знаю: вона нас любить і скучає за нами. У неї чорна смуга в житті, бо її покинув дядя Валєра. Вона нічого не їсть, тільки п'є. На роботу її ніде не беруть. Тому мама нас сюди привезла.

У п'ятому ряді сектора В із сім'єю сидить екс-модель Наталя Окунська. Поруч 2-річна Поліна, Марія, 7 років. Старшим синам Андрію та Ігорю мати дає 100 грн на поп-корн.

Вистава починається. Малеча з притулку аплодує після кожного номера, діти знаменитостей дивляться на манеж байдуже.

Триває вистава 2 год. Потім 12-річна артистка цирку Аі Ша Мау розповідає, що тренується вже 10 років. Щодня репетирує по 8 год. Їсть салати з трав, варені перепелині яйця. Більше двох разів на день їсти не можна. Якщо поправиться, виженуть із цирку. Виступає п'ять-шість разів на тиждень.

- Маму й тата бачу чотири рази на рік, коли приїжджаю до Пекіна на канікули. Їм віддаю гроші. Я одна в сім'ї. Мама не може народити більше дітей - закон забороняє. Вчора нас заселили в готель. Там просторі номери. У нас в Китаї менші кімнатки. Бо людей багато, щоб усі помістилися.

Сейчас вы читаете новость «Артисткам китайського цирку заборонено їсти більше двох разів на день». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі