четвер, 07 жовтня 2010 13:40

Артисткам китайського цирку заборонено їсти більше двох разів на день
6

9-річна киянка Софія Миколайчук не розуміє української. У школі вчить російську, англійську та французьку. У неї довге світле волосся. Батько - директор банку. У четвер після сольфеджіо мати привезла її на виставу Великого китайського цирку з Шанхаю. Він виступатиме в Києві до 12 грудня.

- Раз на тиждень тато водить мене в кафе. Заставляє випити стакан селерового або морквяного соку, а тоді купує капучіно й пирожне. Коли в ресторан заходять його знайомі тьоті, каже, що я - племінниця. Тато приходить додому, коли я вже сплю. Мама з ним свариться. Щоб пробачила, купує їй сережки або плаття. Вона вранці, коли я збираюся до школи, ще спить. Мене няня Ніна на джипі возить. Мама їде до масажиста, потім у салон робити зачіску. Після школи мене забирає.

Софія з батьками живе у двоповерховому будинку в Кончі-Озерній. Має дві дитячі кімнати. У них зберігається її колекція з 200 ляльок Барбі.

- У нашому домі працює шестеро людей - обслуга, повар і няня Ніна. Перед сном у середу й суботу вона дозволяє мені купатися в джакузі. Тоді мама йде на дискотеку, і джакузі вільне. Минулого тижня в школу не ходила, бо заболіла. Тато купив нам із нянею путівку, і ми їздили на море у Францію.

Софія з матір'ю сідають у першому ряду. У четвертому садовлять дітей зі столичного притулку.

11-річний Вадим бере на коліна сестру Марію, 6 років. Позаторік вони втратили тата. Матір позбавили батьківських прав через залежність від алкоголю.

- У притулку нас годують п'ять разів на день, - розповідає Вадим. - Дають смачні котлєтки та булочки. Перед сном - чотири тверді пряники. Я їх розмочую в какао, з'їдаю два, а решту залишаю Марійці, бо вона якраз росте. Позавчора ходили в зоопарк, бачили мавпочок і вовків. Минулого тижня їздили на виставу до дитячого театру. Не сподобалося, бо там розказували про любов. Але дівчата плакали. Влітку літали до Італії. Два місяця жили в родині Алекса й Мері. Дехто з дітей хотів там залишитися, а я - ні. Хочу, щоб мама приїхала й забрала нас із Марійкою додому. Я знаю: вона нас любить і скучає за нами. У неї чорна смуга в житті, бо її покинув дядя Валєра. Вона нічого не їсть, тільки п'є. На роботу її ніде не беруть. Тому мама нас сюди привезла.

У п'ятому ряді сектора В із сім'єю сидить екс-модель Наталя Окунська. Поруч 2-річна Поліна, Марія, 7 років. Старшим синам Андрію та Ігорю мати дає 100 грн на поп-корн.

Вистава починається. Малеча з притулку аплодує після кожного номера, діти знаменитостей дивляться на манеж байдуже.

Триває вистава 2 год. Потім 12-річна артистка цирку Аі Ша Мау розповідає, що тренується вже 10 років. Щодня репетирує по 8 год. Їсть салати з трав, варені перепелині яйця. Більше двох разів на день їсти не можна. Якщо поправиться, виженуть із цирку. Виступає п'ять-шість разів на тиждень.

- Маму й тата бачу чотири рази на рік, коли приїжджаю до Пекіна на канікули. Їм віддаю гроші. Я одна в сім'ї. Мама не може народити більше дітей - закон забороняє. Вчора нас заселили в готель. Там просторі номери. У нас в Китаї менші кімнатки. Бо людей багато, щоб усі помістилися.

Зараз ви читаєте новину «Артисткам китайського цирку заборонено їсти більше двох разів на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі