среда, 23 мая 2012 20:22

20 хвилин висів догори ногами. 15 суттєвих речей у житті співака Василя Лазаровича

 

1. Моє село

Стоїть біля самого підніжжя гір. Цілу зиму високі кучугури лежать. Малим на лижах так злетів, що завісився на кущі. Лижі застряли, не міг виплутатися. 20 хвилин висів догори ногами, доки якийсь чоловік не підійшов і не зняв.

2. Батьки

Своїми руками побудували хату, землі навколо скупили, щоб було синам у спадок. Удома свої буряки, морква, картопля. Мама варить борщ, до якого картоплю окремо готує, в мундирах, і подає разом із бринзою. Брат - зубний технік, живе у Франківську, я - в Києві. Нема кому нажите передавати.

Батькам "ви" кажу. У нас так заведено.

3. Дівчина

Три роки зустрічаємося. Уже прийшло відчуття, що готовий одружитися. Вона також причетна до шоу-бізу, людина творчої професії. Строгіша за мене. Я більш стихійний.

4. Новий рік

Років 17 мав, зібралися святкувати в товариша в сусідньому селі. Коли їхали до нього, завернули в декілька хат у гості. Скрізь самогоном частували. Новий рік проспав, а додому доїхав 2-го числа, бо 1-го не годен був перед батьками показатися.

5. Баян

Допомагав із дівчатами знайомитися, бо я акомпанував жіночим ансамблям.

6. Телефон

Маю в iPhone навігатор, супутникові карти, список готелів. Карти зручніші, навігатор часто підводить. Торік їхав до батьків і запросив у навігатора найближчий шлях. Заїхав у глухий кут - зима, замело все, ніч. Увімкнув карту й повертався.

7. Класичний костюм

Кращий твій дизайнер - ти сам, а ліпшого за класичний костюм ще нічого не придумали. Найдорожчий у мене коштує 3 тисячі доларів.

8. Електробритва

Завжди сам собі голову голю. Це надто відповідальна справа, щоб її комусь довірити. Уперше зробив це чотири роки тому. Почав лисіти, а мучити себе трюками типу нарощення чи пересадки не хотілося. Бути лисим зручно. Кажуть: "Василь Лазарович", - одразу: "А, це той лисий". Коли заходжу в гримерку й говорю: "Можна мені укладку зробити?" - у людей настрій піднімається.

Батьки побудували хату, землі навколо скупили, щоб було синам у спадок. А передати нажите нікому

9. Спорт

Батько облаштував у дворі справжній спортзал. Міські діти, які приїжджали до своїх бабусь-дідусів, усі до мене йшли. Гантелі, канат, груша, штанги, турніки.

10. Університет

Думав, там учитимуть співати. А виявилося - треба сидіти на нудних парах, а за вокал платити окремо.

Перші півроку був відмінником. У другому семестрі - перший двієчник. Вісім разів мене виганяли, але так і не вигнали. Представляв університет на всіх конкурсах, звітах. Тому й тримали.

11. Вчитель вокалу Михайло Павлович (Павлович - прізвище? Якщо - ні, треба вказати прізвище)

Він в університеті не викладав, я окремо в нього навчався. Я виріс на радянській попсі, про оперний спів, симфонічну музику тільки чув. Він показав мені це все, прищепив хороший музичний смак. Справжній інтелігент, жодного разу не чув, щоб підвищував голос. Учив співати природно. Італійці це роблять геніально й дуже просто. Спів - це подовжена мова. Всі оперні гримаси типу "закинь щелепу", "висунь язик", "розведи, зведи очі" - зайві.

12. Гуртожиток

На нашому поверсі жили тільки музиканти. Більшість по вихідних грали на весіллях. Звідти в понеділок привозили горілку. До середи ще було чим її заїдати, а далі вже треба було шукати. Йдемо на кухню й дивимося, хто що з дівчат готує. О, класну курку смажить одна. Заговорюємо їй зуби й витягуємо в коридор. Один хлопець заходить на кухню із пакетом, кладе в нього курку. Під вікном уже стоїть другий, щоб зловити її внизу.

До півночі квасили, а потім брали інструменти, виходили на коридор і співали. На одній із таких гулянок познайомився з Юрієм Андруховичем.

13. Лікарі

Похоронив товариша, з яким три роки жив у кімнаті в гуртожитку. У нього лопнув апендицит, а йому лікували підшлункову. 25 років йому було. Батькам пропонували гроші, щоб у суд не подавали. Не взяли, хоча жили дуже бідно. Не знаю, чим справа закінчилася, але ніби той фахівець лікарем не працює більше.

14. Біблія

Це й психолог, і психіатр, і довідник одночасно.

15. Білоруський оркестр

Найкращий на пострадянському просторі. У Білорусі мені пропонували звання, квартиру. Але на рахунок шоу-бізнесу - це неперспективна країна.

Сейчас вы читаете новость «20 хвилин висів догори ногами. 15 суттєвих речей у житті співака Василя Лазаровича». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі