четверг, 29 апреля 2010 20:30

Три військові бази варто розмістити Україні на території Росії

21 квітня в Харкові президенти України та Росії -  Віктор Янукович і Дмитро Медведєв - підписали угоду про продовження оренди військово-морської бази в Севастополі Чорноморським флотом РФ ще на 25 років.

Україні варто розмістити на території Росії три військових бази. Вони утвердили б її регіональне лідерство. Про можливе розташування й оснащення баз говоримо з керівником Центру військово-політичних досліджень та проекту ФЛОТ-2017 Дмитром Тимчуком, 37 років.


1. База українських Військово-Повітряних сил на півдні Росії, неподалік кордону з Казахстаном.

Завдання: Транзитна авіабаза вздовж маршруту з Європи в Афганістан. Альтернатива нестабільній американській базі "Манас" у Киргизстані. Може бути транзитним пунктом для літаків НАТО, яким Росія надає повітряні коридори для перельотів до Афганістану. Підтримка розвитку місцевої української громади - тут живуть сотні тисяч українців та їхніх нащадків, які освоювали незаселені простори Російської імперії.

Оснащення:

Транспортні літаки.

Підрозділ бойових винищувачів - для прикриття транспортників, створення повітряного коридору. Су-27 або МіГ-29, які є на озброєнні української армії.

Механізована бригада для прикриття з суші у складі двох механізованих батальйонів. Перший матиме на озброєнні БТР-80, другий - БМП-2.

Розвідувальна рота.

Дивізіон протиповітряної оборони. Можна розмістити комплекси С300, С200 або зенітно-ракетні "Бук", залежно від поставлених завдань.

Артилерійська батарея.

Мінометний взвод.

Підрозділ штурмової авіації. Літаки Су-25. На випадок нестабільності на російській території.

Підрозділ забезпечення - взвод зв'язку, медичний підрозділ тощо.

Чисельність: Півтори тисячі військових і цивільний персонал - диспетчерська служба й підрозділи для обслуговування транспортних літаків.

2. База українських Сухопутних військ у Ростовській області.

Завдання: У випадку терористичної загрози з нестабільного Північного Кавказу, захист мирного місцевого населення. Забезпечення безперебійного постачання трубопроводами середньоазійських енергоносіїв в Україну та Європейський Союз. Підтримка розвитку Кубані, заселеної етнічними українцями. Захист їхніх інтересів.

Оснащення:

Ця база повинна бути подібною до тієї, що була в українського війська в Іраку.

Підрозділ штурмової авіації.

Підрозділ армійської авіації. Вертольоти, як для транспортно-бойових завдань - доставка десанту, наприклад, для ліквідації бандитських формувань. Також - штурмові вертольоти Мі-24.

Механізована бригада.

Танковий батальйон.

Мінометний підрозділ.

Чисельність: Дві тисячі військових.

3. База українських Військово-Морських сил у Новоросійську.

Завдання: Забезпечення регіональних інтересів України в Чорноморському басейні, та Приазов'ї. Підтримка розвитку Кубані, заселеної етнічними українцями. Захист їхніх інтересів.

Оснащення:

Три корвети.

Два великі десантні кораблі.

Два підводні човни.

10 допоміжних суден та кілька сторожових катерів.

Підрозділ протиповітряної оборони.

Батальйон морської піхоти.

Бригада морської авіації - для прикриття з повітря, виконання морських і наземних завдань.

Підрозділ забезпечення.

Підрозділ механізованих військ.

Чисельність: Чотири-п'ять тисяч військових.

Журнал Країна N18 від 30 квітня 2010 року

Сейчас вы читаете новость «Три військові бази варто розмістити Україні на території Росії». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі